Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Az Iparművészeti Múzeumban a tanárok éjszakáján megfordulnak a szerepek és a tanárok diákokká válhatnak, így megismerve a múzeum gyermekeknek és fiataloknak szóló foglalkozásait, azok céljait, felhasznált módszereit és a felfedezésre váró kiállításokat. A rendhagyó program századfordulós welcome-drinkkel, varázslatos kilátással és rejtett területeket felfedező sétával kezdődik.

Majd fordul a kocka, és az érdeklődők a török szultán palotájában találhatják magukat, ahol Naszreddin hodzsa varázslatokkal és próbatételekkel vezet el a szultán kincstárába (óvoda, alsó tagozat), vagy éppen egy századfordulós történelmi ruhabutikban próbálhatják magukra letűnt korok öltözeteit (általános iskola, középiskola), esetleg Lechner Ödön nyomában járva fedezhetik fel a századforduló korát, világát és stílusát (felső tagozat, középiskola). Zárásként a múzeum épülésének idejét megidézve, századforduló korabeli hangulatú, muzsikával megfűszerezett pikniken múlathatjuk az időt, ahogy eleink tették a boldog békeidőben.

 

 

 


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/26,Sz%C3%A1zadfordul%C3%B3s+piknik+%E2%80%93+K%C3%B3stol%C3%B3+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeum+k%C3%ADn%C3%A1lat%C3%A1b%C3%B3l