Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

A Lechner-emlékév kapcsán számos eseményre kerül sor az Iparművészeti Múzeumban. Célunk, hogy szélesebb körben is ismertté tegyük Lechner munkásságát kicsik és nagyok számára egyaránt, így október 18-án családi napot szervezünk.

A századforduló építészetében központi szerepet játszott Lechner Ödön stílusteremtő munkássága. Mérnöki gyakorlata, szimbolikus gondolkodása és komponálási módjának bátorsága és szabadsága egyedivé tette alkotásait.

A felnőtteket rendhagyó épületsétával várjuk, ahol közelebbről is megvizsgáljuk a lechneri formanyelvet, utunk a pincétől egészen a padlásig vezet. A vállalkozó szellemű gyerekek pedig bőröndöt ragadhatnak, és Lechner nyomdokain, városról városra járva sok érdekességgel találkozhatnak. Lechner Ödön útitársaként interaktív és játékos feladatokat megoldva járhatják körbe a múzeumot. A kézműves foglalkozáson bőröndöt díszítünk számos építészeti motívummal, gipsz Zsolnay épületkerámia-részleteket festünk, sőt akár a felülvilágító ablakot is újratervezzük!

A családi napon, október 18.-án 11.00-kor és 14.00-kor rendhagyó épületsétát tartunk a felnőtteknek; a kisebbeket pedig interaktív túrával és kézműves foglalkozásokkal várjuk 10.00-18.00 óráig.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

 


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/31,Lechner+%C3%96d%C3%B6n+%C3%BAtit%C3%A1rsa+voltam+-+Csal%C3%A1di+nap+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeumban