Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

2015 tavaszán az Iparművészeti Múzeum – három jelentős kínai gyűjtemény segítségével – egy rövid, ám annál érdekesebb tárlattal kedveskedik látogatóinak. „Az ősi Kína kincsei” című kiállításunk olyan tárgyakat mutat be az érdeklődőknek, amelyek betekintést engednek ennek a rendkívül érdekes és különleges, lenyűgöző múltra visszatekintő távol-keleti kultúrának a mindennapjaiba. Istenségek és halandók, császárok és katonák, sárkányok és cikádák, agyag, porcelán, selyem, jáde alkotások vonulnak fel a szemünk előtt, és varázsolnak bennünket vissza az időben és keletre a térben.

Múzeumpedagógiai óránkon beszélgetünk arról a képről, ami itt és most, a 21. században, Európa közepén él bennünk a távoli Kínáról, majd a kiállítás segítségével alaposabban megismerkedünk azzal az ősi birodalommal, amely az emberiség egyik bölcsője, civilizációnk egyik legfőbb alakítója.
Keleti vendégeink – a tárlat legfigyelemreméltóbb darabjai – „maguk” mesélnek nekünk tényeket, legendákat és titkokat az ötezer éves kínai kultúra öt legfőbb dinasztiájáról, és hívnak bennünket izgalmas felfedezőútra saját különös világukban. A program végén játékos és furfangos feladatokkal zárjuk a keleti kalandot.

 

 

 

Letölthető anyagok


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/41,Cs%C3%A1sz%C3%A1rok+titkai