Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

2015. június 15-19.: Keleti Kalandok
Ajánlott korosztály: 7-10 év
Jelentkezési határidő: 2015. május 31.

A mesés kelet világába repülő szőnyegen érkező vándorok az iszlám hétköznapok különleges hangulatával, figuráival, híres hadvezérekkel, a végvári élet rejtelmeivel ismerkednek meg mesék és játékos foglalkozások segítségével. Az Iszlám művészet című kiállítás meglátogatása mellett, a gyerekek kisebb kirándulások keretében megismerkednek Budapest főbb, a török hódoltság korából fennmaradt műemlékeivel. Sok-sok játék mellett apró keleti tárgyakat (fátyol, turbán, lámpás stb.) készítenek.

 

2015. június 22-26.: Múzeumi felfedezô
Ajánlott korosztály: 8-12 év
Jelentkezési határidő: 2015. június 7.

A vakáció második hetében az Iparművészeti Múzeum rejtett, látogatóktól elzárt zegzugait fedezhetik fel a vállalkozó szellemű diákok. Utunk során pincétől a padlásig bejárjuk az épületet, napfürdőzünk a teraszon a híres Zsolnay épületkerámiák közt és Lechner Ödön több mesés épületét is megismerjük. Bekukkantunk a múzeum restaurátor-műhelyeibe, körbenézünk a raktárakban, megtekintjük a kiállításokat. Kirándulást teszünk a Margitszigetre és megvizsgáljuk az utcákat, tereket, parkokat, hogy utána saját magunk tervezhessük meg a múzeum környezetét. A sok-sok érdekesség között természetesen az alkotómunkáról sem feledkezünk meg: varrunk, agyagozunk, egyedi pecséteket gyártunk, makettet építünk, kollázst készítünk.

 

2015. július 13-17.: Divatozzunk!
Divattanfolyam alkotni vágyó leendő divattervezőknek.
Ajánlott korosztály: 8-13 év
Jelentkezési határidő: 2015. június 28.

Kedves Lányok! Szeretnétek tudni, mit is csinál egy tervező valójában? Milyen ötleteket, anyagokat használ? Ha körbenézünk otthon, bizony sok alapanyag van, amit a tervezéshez egy kis átalakítással felhasználhatunk. Nem kell elmennünk drága plázákba, mi is megtanulhatunk alkotni egészen egyszerű, más számára értéktelen holmikból.
Zavar, hogy nem tudod, mi áll jól, mi az, ami benned igazán szép és mi illik hozzád? Ennek is utánajárunk! Betekintünk egy kicsit a régi korok divatjába: miként készültek ezek a ruhák? Milyen volt őket viselni? Mit is hordtak a régi korok illedelmes kisasszonyai? Hogyan is viselkedtek? Jelmezeket próbálunk, sőt egy divatműhelybe is ellátogatunk! Megnézzük, milyen kincseket találunk a természetben, amiket mi is felhasználhatunk az alkotáshoz.

 

Technikai információk:

A táborok hétfőtől csütörtökig 9.00-16.00 óráig, illetve pénteken 9.00-14.00 óráig tartanak. Igény esetén, előre megbeszélt időpont(ok)ban tudunk biztosítani gyermekfelügyeletet 8.00-17.00 óráig.

A táborok részvételi díja: 27.500 Ft/fő/hét, mely tartalmazza a foglakozások költségét, az utazási költségeket, az ebédet és a programhoz tartozó egyéb felmerülő költségeket. Akciós előjelentkezés május 1-ig: 25.000 Ft/fő/hét.

A táborok maximális létszáma 20 fő.

Részletes információk kérhetők az Iparművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályán a 456-5192-es telefonszámon (Erdős Katalin) illetve a e-mail küldés e-mailcímen.
 

 

 

Letölthető anyagok


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/48,Ny%C3%A1ri+t%C3%A1borok+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeumban