Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Az óvodásokat és kisiskolásokat szerepjátékra hívjuk, amely során egy nyári közösségi tevékenységet, a szalonnasütést játsszuk el – így éljük újra a nyári élményeket, és így tapasztaljuk meg, hogy az étel és a tálalás a tárgykultúra része.

A kiállításon a fenntarthatóság, a játékosság és a csokoládé témaköréhez kapcsolódó darabokra összpontosítunk, a beszélgetést követi a közös alkotómunka.

A műhelyben mindent mi magunk tervezünk és készítünk: az ételeket például gyurmából, a nyársakat, a tüzet, a tányért, sőt, még az ülőpárnákat is, amelyeken körbeüljük a tüzet. A tábortűznél nagyon jókat lehet beszélgetni!

A foglalkozás során egyéni kollekciókat készítünk, ám mégis igazi közösségi élményt élhetünk át. A vizuális képességfejlesztésen túl (formaalakító képesség- és a kreativitás-fejlesztése) a közösségi tevékenységben a szociális kompetenciák is fejlődnek.

Kérjük, hogy a foglalkozásra minden gyermek hozzon magával egy botot, amelyet a parkban/erdőben talált!
 

 

 


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/51,%C3%81l-%C3%A9teleket+%C3%A1l-ny%C3%A1rson%2C+%C3%A1l-t%C3%A1bort%C5%B1zn%C3%A9l+%C3%A1l-s%C3%BCt%C3%BCnk.+Csak+mi+lesz%C3%BCnk+igaziak!