Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Színekről álmodunk

2016. június 20-24.

Ajánlott korosztály: 8-12 év

A vakáció első hetében minden tekintetben színes programmal várjuk a 8-12 éveseket az Iparművészeti Múzeumban. Új, időszaki kiállításunk (Színekre hangolva) segítségével a színek világával ismerkedünk, miközben játékosan felfedezzük a múzeum épületét és a gyűjtemény legszebb darabjait. A látottakból kiindulva magunk is tarka tárgyakat készítünk a legkülönfélébb technikákkal. Agyagozunk, batikolunk, üveget festünk, majd közösen készítünk színpompás installációt a palota hófehér falai közé. Az alkotómunkát és a múzeumi élményeket kirándulások, szabadtéri programok teszik még változatosabbá, ahol a mozgás, a játék sem marad el.

 

A színek és én

2016. június 27. - július 1.

Ajánlott korosztály: 10-14 év

Az Iparművészeti Múzeum nyári tábora szeretettel várja azokat, akik nem megszokott múzeumi élményekre vágynak. Ha nem csak a gyűjtemény kincseiről, kiállításairól és a csodás épületről tudnál meg többet, hanem kíváncsi vagy a színek rejtett üzeneteire, ha szívesen ragadsz a kezedbe ecsetet, ollót, tűt, cérnát, itt a helyed! Hetünk során felfedezzük új, időszaki kiállításunk (Színekre hangolva) zöld, kék és piros termeit, megismerjük a legérdekesebb történettel rendelkező tárgyakat. A tárlat kincsei nyomán tarka tárgyak készülnek, pihenésképpen pedig közös játékra és szabadtéri alkotásra hívunk a Füvészkertbe és a Margit-szigetre.

 

Keleti kalandok

2016. július 4-8.

Ajánlott korosztály: 7-10 év

A mesés kelet világába repülő szőnyegen érkező vándorok az iszlám hétköznapok különleges hangulatával, figuráival, híres hadvezérekkel, a végvári élet rejtelmeivel ismerkednek meg mesék és játékos foglalkozások segítségével. Az Iszlám művészet című kiállítás meglátogatása mellett, a gyerekek kisebb kirándulások keretében megismerkednek Budapest főbb, a török hódoltság korából fennmaradt műemlékeivel. Sok-sok játék mellett apró keleti tárgyaka, fátyolt, turbánt, lámpást készítenek.

 

Technikai információk:

A táborok hétfőtől csütörtökig 9.00-16.00 óráig, illetve pénteken 9.00-14.00 óráig tartanak. Igény esetén, előre megbeszélt időpont(ok)ban tudunk biztosítani gyermekfelügyeletet 8.00-17.00 óráig.

A táborok részvételi díja: 27.500 Ft/fő/hét, mely tartalmazza a foglakozások költségét, az utazási költségeket, az ebédet és a programhoz tartozó egyéb felmerülő költségeket.

A táborok maximális létszáma 20 fő.

Részletes program és további információk kérhetők az Iparművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályán a 456-5192-es telefonszámon illetve e-mailben: e-mail küldés

 

 


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/79,Ny%C3%A1ri+t%C3%A1borok+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeumban