Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Felnőtt látogatóinkat tematikus tárlatvezetésekkel, valamint a kiállítás témáját különböző tudományágak felől megközelítő előadásokkal várjuk Színekre hangolva c. időszaki kiállításunkhoz kapcsolódva.

Az előadásra váltott jeggyel az érdeklődők megtekinthetik a kiállítást, ahol az előadásokat megelőzően 17.00-tól rövid tárlatvezetést tartunk.
 

  • 2016. április 27. 17.30 Létezik-e a színek pszichológiája? (előadás)

Előadó: Börcsök Gyöngyi, klinikai szakpszichológus, pár-és családterapeuta, a Kávészünet Pszichológussal YouTube csatorna megálmodója

Az éjszaka homályos árnyalatai megrémisztik az embert, a sötét színek félelmetesek és misztikusak, a tavasz napsütötte órái, színpompás virágai energetizálnak minket. Milyen hatással vannak ránk a színek? Létezik-e a színek pszichológiája?
 

  • 2016. május 5. 17.00 Fókuszban a kerámia (tematikus tárlatvezetés)

Balla Gabriella, az Iparművészeti Múzeum Kerámia-és Üveggyűjteménye osztályvezetőjének tárlatvezetése a Színekre hangolva kiállításban.
 

  • 2016. május 11. 17.30 Színekről fizikus szemmel (előadás)

Előadó: Härtlein Károly, a BME Fizikai Intézetének mesteroktatója, a Spektrum TV Brutális fizika c. sorozatának házigazdája
 

  • 2016. június 8. 17.00 Fókuszban a textil (tematikus tárlatvezetés)

Semsey Réka, az Iparművészeti Múzeum Textil-és Viseletgyűjteményének főmuzeológusának tárlatvezetése a Színekre hangolva kiállításban.

 


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/80,Sz%C3%ADnekr%C5%91l+m%C3%A1sk%C3%A9ppen