Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

A nyári animációs tábor keretében gyerekek készítettek filmet az Iparművészeti Múzeum Breuer újra itthon c. időszaki kiállításhoz:

RAJZOLÓ KERESTETIK!
ANIMÁCIÓS TÁBOR
9-14 ÉVESEKNEKSzeretsz rajzolni, érdekel a filmezés, az animáció? - akkor gyere el az Iparművészeti Múzeum animációs táborába.

Előkerült a múzeum egyik kiállításáról szóló Lajkó és a csővázak című rejtélyes mese. 
Keressük a tehetséges rajzolókat, akik eléggé elszántak arra, hogy több napon keresztül elkészítsék a mese illusztrációját, feltárják azt, hogy milyen technikával, stílussal lehet elkészíteni a rajzokat. Majd animációt készítünk a rajzokból és egy közös mozizás keretében bemutatjuk a közönségnek is. Ne feledd, egy jó rajzolónál mindig van ceruza és papír! Az egyhetes műhelyfoglalkozások keretében a résztvevők az alábbi eljárásokkal ismerkedhetnek meg művésztanáraink segítségével: animációs technikák; stop motion, papírkivágásos technika, fotózási eljárások, grafikai és festészeti technikák, karikatúra, portrérajzolás, mintázás.

A tábor időpontja:
2017. június 19-23.
Részvételi díj: 32.000,- Ft
További információ:
Joó Julianna (06) 70/902-1064 vagy e-mail küldés

MESÉS IDŐUTAZÁS
DRÁMÁS TÁBOR
7-10 ÉVESEKNEK

Fordul az óra mutatója, visszarepít az időbe és minden nap más korban, más mesében találjuk magunkat! Kísérőink ismert és ismeretlen mesehősök, akik segítenek megfejteni a varázslatos tárgyak titkait. Sok-sok játékban, beöltözős drámás szerepjátékban próbálhatjátok ki magatokat, kézműves alkotáson keresztül kerülünk közelebb a különböző korok világához. Nemcsak a múzeum kincseit ismerjük meg, hanem egy kis betekintést nyerünk a különböző korszakokba, közös mesénknek csak a fantáziátok szab határt!

Délelőttönként játszunk a képzeletünkkel és egy mese fonalán keresztül születik meg az aznapi közös történet, a délutáni foglalkozás az elmélyült alkotás és a játék ideje. Minden nap kimozdulunk kicsit a környéken, alkalmat teremtve a futkosásra, szabadtéri játékokra.

Az egyhetes napközis táborunkban minden alkalommal más kiállítási térbe kalauzoljuk el a gyerekeket, a kiállított tárgyak nyomán születnek meg a közös mesék, ehhez kapcsolódóan alkotási tevékenységet próbálhatnak ki: nyomdakészítés, mintázás, festés, frottázs készítés.

A tábor időpontja:
2017. június 26- 30.
Részvételi díj: 28.000,- Ft
További információ:
Péterfy Melinda: +3614565-120 vagy e-mail küldés

Letölthető anyagok


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/82,Ny%C3%A1ri+t%C3%A1borok+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeumban