Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

 Az Iparművészeti Múzeum kiállítóhelye, a budapesti Ráth György-villa május 4-én kedden délelőtt 10 órától újra fogadja a látogatókat. A koronavírus-járvány miatti lezárások után visszatérő első vendégeket jelképes ajándékkal várták a múzeum vezetői és a legújabb kiállítás kurátora személyesen fogadta az érdeklődőket a kiállításban.

A villában A mi szecessziónk című állandó kiállítás mellett egy teljesen új időszaki tárlat is látogatható: a Körforgásban című sorozatban ez alkalommal a prágai Dechem Stúdió mutatkozik be. A kortárs cseh üvegművészet kiválóságai az Iparművészeti Múzeum művészi könyvgyűjteményéből választott, 1930-as Madame Bovary-kötetre reflektálnak, s közben beavatnak egy varázslatos alapanyag, a lithyalin üveg féldrágakövekre emlékeztető, márványos mintázatú titkaiba.

A Ráth György-villa keddtől tehát újra várja a múzeumkedvelő közönséget és a megszokott nyitvatartási rendben, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig lesz nyitva. 

Az új kiállításról bővebben: https://www.imm.hu/dechem
A kiállításban vetített film itt megtekinthető: https://youtu.be/TW5oRBcs5f0

A járványügyi helyzetre tekintettel a villa területére lázmérés és kézfertőtlenítés után, védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet belépni. A kiállítótermekben kérjük a biztonságos távolság megtartását is.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/news/view/319,%C3%9Ajra+nyitva+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-villa