Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Milyen öltözékben töltötték szabadidejüket a hölgyek a strandon, a délutáni tea vagy az estély alkalmával a 19-20. század fordulóján? Milyen hosszúságú ruha, szín vagy forma illeszkedett egy-egy társasági eseményen való megjelenéshez?

A századforduló női öltözeteit, kiegészítőit és etikettjét mutatja be az Iparművészeti Múzeum új kisfilmje, amely a 19-20. század fordulóján élt hölgyek gardróbján kívül azok életmódjába is betekintést enged. A szecesszió divatjának sajátosságairól az Iparművészeti Múzeum Textil- és Viseletgyűjteményének művészettörténésze, Csepregi Noémi mesél, mindezt a múzeum gyűjteményéből válogatott tárgyegyüttes és korabeli fotók illusztrálják. 

-----

Az Interreg Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP3-748-2.2-ARTNOUVEAU2 – A Duna menti régió kulturális identitásának erősítése a közös szecessziós örökség segítségével című program a szecesszióval kapcsolatos tudásgyarapításon túl arra ösztönöz: tiszteljük, méltányoljuk, óvjuk és gondját viseljük a szecessziós örökségnek a Duna menti régió országaiban is. Ez a művészeti stílus hozzájárult a régió kulturális identitásának kialakulásához, és kohéziós erő számos közösség formálásában. További információk a projekt hivatalos honlapján: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/artnouveau2

A projekt az Európai Unió (ERDF, IPA II) társfinanszírozásával valósul meg. A magyar partner részvétele a projektben a magyar állam társfinanszírozásával valósul meg.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/news/view/455,Mes%C3%A9l%C3%BCnk+a+szecesszi%C3%B3+divatj%C3%A1r%C3%B3l%21