Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts HangostérképTisztelt Látogatóink!

Közlemény
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel az Iparművészeti Múzeum, a Ráth György-villa és a Nagytétényi Kastély határozatlan ideig zárva tartanak. Programjainkat a lehetőségek szerint későbbi időpontokban pótoljuk.

Kiállítótereink zárva tartanak, de online felületeinken továbbra is folyamatosan frissülő tartalmakkal, információkkal szolgálunk. A minél színvonalasabb technikai lehetőségek megteremtésén és tartalmak előállításán jelenleg is dolgoznak munkatársaink. Rendelkezésre álló online tartalmainkkal, valamint új ismeretterjesztő és oktatási sorozatainkkal élményt és segítséget kívánunk nyújtani Önöknek addig is, amíg kiállítótereink nem látogathatóak.

Klikkelj és olvass!

Klikkelj és olvass sorozatunk első, bemutatkozó részében az Iparművészeti Múzeum egyik leggazdagabb gyűjteménycsoportjának különleges kollekcióját, a cilinderes íróasztalokat mutatjuk be részletesen.
Tovább olvasom

Klikkelj és tanulj!

Ajánló
A művészettörténetből érettségizőket, felvételizőket és a pedagógusokat segítjük online elérhető oktatási tartalmakkal, érettségi tételek kidolgozásával, melyek a múzeum gyűjteményéhez is szorosan kapcsolódnak. Az általános iskolások számára egy-egy tantárgyhoz kapcsolódó, játékos keresőlap készül, melyek megoldása közben az iparművészettel és a Ráth György-villában kiállított műtárgyakkal is megismerkednek a diákok. Ezek a feladványok szorgalmi feladatként jól hasznosíthatók tanárok számára is. A tartalmak jövő hét közepétől elérhetőek a honlapunkon.
Jelenlegi tartalmaink

Közösségi média-felületek

Facebook és Instagram felületeinken heti többször, tematikus sorozatokkal, sokszínű posztokkal jelentkezünk (#immhellohetfo #homeofficeiparmuveszeti), és igyekszünk kielégíteni követőink kultúra iránti kíváncsiságát.
Facebook
Instagram

Ráth György-villa kattintásnyira

Egy kattintásra megismerhető a Ráth-villa története, állandó és időszaki kiállításai, online kiállításvezetőnk és videós tartalmaink segítségével pedig virtuális séta tehető a kiállított műtárgyak körül!
Állandó kiállítás: A mi szecessziónk – RáthOnline
Időszaki kiállítások: Körforgásban sorozat
A Ráth György-villa online kiállításvezetője

Az Iparművészeti Múzeum gyűjteményi adatbázisa és virtuális kiállításai

A múzeum honlapján közel 42 000 műtárgy és tárgyleírás böngészhető.
Emellett a legértékesebb gyűjtemények kiemelkedő darabjai, többek között a kora középkortól a 20. századig ívelő, fő műveket gyűjtő válogatás, a múzeum egyedülálló szecessziós gyűjteménye, a 15-17. századi oszmán-török szőnyegkollekció és az Iparművészeti Múzeum épületének fényképgyűjteménye is megtekinthető virtuális kiállításainkon!
Gyűjteményi adatbázis
Virtuális kiállítások

Az Iparművészeti Múzeum Japonizmus és Art Nouveau címmel rendez utazókiállítást Japánban

2020. március 13-án indult útnak az a kiállítás, amelyet Japán négy múzeumában láthat a közönség. Az első állomás a Fukushima Prefectural Museum. Szeptembertől az Ishikawa Prefectural Museumban, 2021 áprilisában a Yamaguchi Prefectural – Hagi Uragami Museumban, októbertől pedig a tokiói Panasonic Museumban láthatja a közönség a tárlatot.
Tovább olvasom

Iparművészeti Múzeum a Várkert Bazárban

2019 tavaszán az Iparművészeti Múzeum és a Várkapitányság Nonprofit Zrt. a Várkert Bazár Testőrpalota épületében létrejövő időszaki kiállítás-sorozat megvalósítását tűzte ki célul. Az együttműködés keretében megrendezett első, a Szubjektív – Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban című kiállítás a jelenleg rekonstrukció miatt zárva tartó múzeum színfalak mögött zajló aktív munkáját mutatta be az ezredforduló óta bekerült és az utóbbi két évtizedben restaurált műtárgyakon keresztül. Járja be a kiállítást virtuálisan, böngésszen a múzeumi Gyakran Ismételt Kérdések között, és ismerje meg a kiállításon bemutatott digitális installációkat működés közben!
Tovább olvasom

Iparművészeti Múzeum
Facebook
Instagram
YouTube
Email: info@imm.hu
Web: www.imm.hu

Hírlevél lemondása: info@imm.hu

 

 

 

 

 

 

                                                                            

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/newsletter/view/253,IMM.hu+h%C3%ADrlev%C3%A9l+-+2020-04-03