Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

A Kortárs Építészeti Központ “Tálaló” című, kiemelt építészeti közberuházásokról, városfejlesztési projektekről szóló nyilvános, havi vitasorozatának második alkalma:


A székesfehérvári Nemzeti Emlékhely története a magyar önismeret, álmok, ambíciók és a valóság viszonyának története. Történelmünk egyik legjelentősebb reprezentatív épületének romjai évszázadok óta egyszerre forrásai grandiózus terveknek és a maradványok minőségével kapcsolatos lelkiismereti kétségeknek. Az elképzelések körüli viták egy dolgot mindenképp előremozdítottak: a 150 éve feltárt ásatási terület tisztességes védelem híján folyamatosan pusztul.
Az emlékhely projektjében egy város szándékai találkoznak a nemzet nagy kérdéseivel, az emlékezés technikái a városfejlesztéssel és a kortárs építészettel - és mindezek az uniós fejlesztések és a hazai politika játékszabályaival.


Meghívott vendégeink: Dr. Biczó Piroska - régész, szakmuzeológus; Csomay Zsófia - építész, a 2009-es pályázat első helyezettje; Dr. Mezős Tamás - a KÖH elnöke; Dr. Marosi Ernő - művészettörténész, akadémikus; Szabó Zoltán - építész, a rekonstrukció és az emlékhely tervezője; Dr. Demeter Zsófia - megyei múzeumigazgató, történész

A nyílt párbeszéd lehetőségét és az egyes témák nyomon követését a vitafórumhoz tartozó blogon keresztül is biztosítjuk. A blog révén folyamatos és aktív szerepvállalásra és megnyilvánulásokra számítunk mind a szakma és a sajtó képviselői, mind civil érdeklődők részéről.
A programsorozat kurátora Somlyódy Nóra újságíró (Magyar Narancs) és Szemerey Samu, a KÉK kurátora, a strukturált pódiumbeszélgetéseket Miklósi Gábor újságíró (index.hu) vezeti. A belépés díjtalan.

Helyszín: Üvegcsarnok
 

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/14,K%C3%89K+-+M%C3%BAlt%3A+Id%C3%A9z%C3%A9s?type=archive