Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Szeptember 19-én, szerdán 16.00-kor ismét teaház!

A lakás ékszerei: art deco kerámiák (Előadó: Csenkey Éva)

A két világháború közötti két évtizedben az otthonok lettek iparművészetünk mentsvárai. A magyar enteriőrök art deco jellegét a lakás hangsúlyos pontjain elhelyezett dísztárgyak jelentették. A vázák, díszedények, plasztikák mellett különösen érdekes csoportot képviseltek a fali maszkok, melyek sokszínűségét leginkább Zilzer Hajnalka kiállított munkái szemléltetik. Gorka Géza ekkori munkáin a magyaros ornamentika térhódítását figyelhetjük meg, Gádor István különleges mázai, változatos formai megoldásai, Rahmer Mária játékos plasztikái a magyar art deco kerámiaművészet egy-egy jellegzetességét villantják fel. A magyar kerámiaművészet törekvéseit, nemzetközi értékeit, elfeledett és elfelejtetett alkotóit, továbbélő eredményeiket tekintik át a vetítettképes előadás résztvevői.

 

Az előadás után kötetlen beszélgetésre és egy csésze teára várjuk kedves közönségünket.

A program díja 800 Ft, ami tartalmazza a belépőt is Art deco és modernizmus -  Lakásművészet 1920-1940 című kiállításunkra is.

                                     

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/163,Teah%C3%A1z%3A+A+lak%C3%A1s+%C3%A9kszerei+-+art+deco+ker%C3%A1mi%C3%A1k?type=archive