Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Fényes ötletek – középpontban a lámpa
Maestri - Az olasz design mesterei kiállítás finisszázsa

Volt idő, amikor a dolgoknak nem volt nyilvánvaló alkotójuk. Egyszerűen nem lehetett tudni, ki találta ki, tervezte és építette meg őket. Nem is sejtettük, kinek köszönhetjük azokat a tárgyakat, amelyeket minden nap használtunk. Egy szék egyszerűen egy szék volt, semmi több.

Ezen a napon nem csak híres alkotókkal és tárgyaikkal ismerkedhetünk meg, de arról is beszélgetünk majd, hogy milyenek a jó tárgyak. Milyen egy kényelmes szék és persze kit mi inspirál. Egy lámpa annyi féle lehet, mindegyiknek külön hangulata van.
A felnőttek és gyerekek számára szervezett tárlatvezetéseken érdekes történetek hangzanak el, gondolatébresztő beszélgetésekre kerül sor, ahol a mindennapi tárgyainkat a kiállításban látható ikonikus alkotásokkal vetjük össze. Gondolkodjunk együtt a designról!

Program
Design-vezetések

11:30 Lámpa-felfedező túra
Keresd meg és ismerd fel a kiállításon szereplő lámpákat. Régi és új – szerinted melyik a fényesebb? Milyen térben képzeled el?

11:00 és 13:00 Maestri - Az olasz design mesterei
Kik voltak az olasz design első és meghatározó alakjai? Hogyan kapcsolódik az építészet és a design? Mitől válik ikonikussá egy tárgy? Mi a jó design titka? Ilyen és hasonló kérdések mentén járhatják végig a látogatók Molnár Szilvia szakújságíró vezetésével a kiállítást.

Virtuális séta
A Millmen cég Kinect eszköze mutatkozik be.

Műhelyfoglalkozások:
• Fényes ötletek - lámpabúra-készítés
• Kávékreációk – minden, ami a kávézással, a kávéfogyasztással összefügg
• Térinstallációk, lakásdíszek
• Design-ékszerek


Időpontja:
2013. november 23., szombat 11:00 – 14:00
Belépőjegy:
800 Ft/fő, családi belépő 2000 Ft/max. 5 fő

További információ:
www.imm.hu/maestri
+36 1 456 5121

A programra váltott jeggyel a Maestri - Az olasz design mesterei című kiállítás látogatható.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/272,F%C3%A9nyes+%C3%B6tletek+%E2%80%93+k%C3%B6z%C3%A9ppontban+a+l%C3%A1mpa?type=archive