Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Textik+, a szombathelyi IV. Textilművészeti Triennálé kiállítása az Iparművészeti Múzeumban
2014. február 2. vasárnap 14-18 óráig

Hamarosan bezár az Iparművészeti Múzeum nagysikerű TEXTIL+ című kiállítása! A kiállítás utolsó napját rendkívüli programokkal kívánjuk emlékezetessé tenni, melyre szeretettel várunk minden alkotókedvű, szívében fiatal felnőttet!

KREATÍV PROGRAMOK

 • RÁNTSD FEL A LEPLET!
  antik öltözködési kísérletek fiataloknak és felnőtteknek. Ismerkedj meg a viselettörténet szabás és varrás nélküli, mégis látványos lepelruháival, majd próbáld ki magad a tervezésben próbababán vagy saját magadon! Milyen öltözékek készülhetnek olló nélkül, néhány méternyi anyagból? Legjobb kreációd fotóját hazaviheted emlékül.
   
 • ADJ BELE MINDENT! - szövőműhely. Utolsó alkalom, hogy elkészítsd a tradíció és a jelen szövetét. Ismerkedj meg a szövés hagyományos eszközeivel és technikáival, meríts ötletet a tárlatból és adj bele mindent! Kreatív műhely alternatív alapanyagokkal.
   
 • TÁSKA-WORKSHOP - mintatervezés és egyedi táskakészítés fiataloknak és felnőtteknek. Inspirálódj a tárlat anyagából, tervezz mintát és próbáld ki a textilnyomás technikáját! Készíts saját mintaterveddel nyomott, egyedi táskát, használj alternatív díszítőanyagokat vagy gépi hímzést, majd a kiállítás emlékeit új táskádon viheted haza! Ez a program előzetes regisztrációhoz kötött: e-mail küldés

SZAKMAI PROGRAM

 • TEXTIL TÖMEGÉVEL - készítés és kikészítés
  15:00 – Interaktív beszélgetés a textilről és az ipari textilgyártásról (a Goldberger gyár és utódai). Vezeti: Lengyel Vera vegyészmérnök

TÁRLATVEZETÉSEK

Felnőtteknek
14:30 – Erdei Lilla: Textil és művészet
16:15 – Simándi-Kövér Annamária: A modern textilművészet és a Triennálék

Gyermekeknek
15:15 – Találd ki és találd meg! – játékos tárlatvezetés Simándi-Kövér Annamáriával (közben: textiltotó és ajándéksorsolás)

Belépőjegy: 800 Ft/fő vagy 2000 Ft/család (max.7 fő)

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/277,Textil%2B+Finissz%C3%A1zs?type=archive