Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Az Iparművészeti Múzeum
egyhetes nyári napközis táborokat hirdet nagycsoportos óvodások és általános iskolások részére

 

Plakátozó vakáció
maximális létszám:20 fő
ajánlott korosztály: általános iskola felső tagozat
időpontok:2014.07.07.-2014.07.11.
2014.07.14.-2014.07.18.

A plakát az utca és hétköznapi világunk meghatározó látványeleme. Befolyásolja izlésünket, vásárlási szokásainkat, sőt értékrendünket is. A múzeumban a nyár folyamán nyitvatartó Merészebb, mint a festészet című kiállításhoz kapcsolódó tábor a plakát, s a reklámok színes, izgalmas, de nem mindig a valóságot ábrázoló világának rejtelmeibe avatja be a résztvevőket. A kreativitás-fejlesztő műhely-foglalkozások kihívásainak megfelelni igazi szellemi kalandnak ígérkezik, melynek során szakavatott tanárok vezetik be a táborozókat a nyomda, grafika, és színtan valamint a plakáttervezés titkaiba.

Foglalkozásvezetők: Pálinkás Mariann dekoratőr és reklámgrafikus, Takács Gabriella kézműves-oktató, Kárpáthegyi István festőművész.

 

Ezeregy éjszaka meséi
maximális létszám: 20 fő
ajánlott korosztály: 5-8 év (nagycsoportos óvodás és első második
osztály)
időpontok: 2014.06.23.-06.27.
2014.06.30.-07.04.

A mesés kelet világába repülő szönyegen érkező vándorok az ezeregyéjszaka meséinek segítségével ismerkednek meg az iszlám világ különleges hangulatával, figuráival, a magyar nyelvre és kultúrára gyakorolt hatásával. Az iszlám művészet című kiállítás meglátogatása mellett, a gyerekek kisebb kirándulások keretében megismerkednek Budapest főbb, a török hódoltság korából fennmaradt műemlékeivel, híres hadvezérekkel, a végvári élet rejtelmeivel. Sok-sok játék mellett apró keleti tárgyakat (fátyol, turbán, lámpás stb.) készítenek.


Foglalkozásvezetők: Borsai Dóra és Medgyesi Barbara múzeumpedagógus –művészettörténészek és Szakács Tamás történelemtanár

 

 

Letölthető anyagok

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/294,Ny%C3%A1ri+t%C3%A1borok?type=archive