Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Az Iparművészeti Múzeum egyhetes nyári napközis táborokat hirdet általános iskolások részére.
Három időpontban, három különböző témával várjuk a szünidőben a gyerekeket!
 

2015. június 15-19.: Keleti Kalandok
Ajánlott korosztály: 7-10 év

A mesés kelet világába repülő szőnyegen érkező vándorok az iszlám hétköznapok különleges hangulatával, figuráival, híres hadvezérekkel, a végvári élet rejtelmeivel, ismerkednek meg mesék és játékos foglakozások segítségével. Az iszlám művészet című kiállítás meglátogatása mellett a gyerekek kisebb kirándulások keretében megismerkednek Budapest főbb, a török hódoltság korából fennmaradt műemlékeivel. Sok-sok játék mellett apró keleti tárgyakat (fátyol, turbán, lámpás stb.) készítenek

  • Jelentkezési határidő: 2015. május 18.

 

2015. június 22-26.: Múzeumi felfedező
Ajánlott korosztály: 8-12 év

A vakáció második hetében az Iparművészeti Múzeum rejtett, látogatóktól elzárt zegzugait fedezhetik fel a vállalkozó szellemű diákok. Utunk során a pincétől a padlásig bejárjuk az épületet, napfürdőzünk a teraszon a híres Zsolnay épületkerámiák közt és Lechner Ödön több mesés épületét is megismerjük. Bekukkantunk a múzeum restaurátor-műhelyeibe, körbenézünk a raktárakban, megtekintjük a kiállításokat. Kirándulást teszünk a Margitszigetre és megvizsgáljuk az utcákat, tereket, parkokat, hogy utána saját magunk tervezhessük meg a múzeum környezetét. A sok-sok érdekesség között természetesen az alkotómunkáról sem feledkezünk meg: varrunk, agyagozunk, egyedi pecséteket gyártunk, makettet építünk, kollázst készítünk.

  • Jelentkezési határidő: 2015. május 26.

 

2015. július 13-17.: Divatozzunk!
Divattanfolyam alkotni vágyó leendő divattervezőknek
Ajánlott korosztály: 8-13 év

Kedves Lányok! Szeretnétek tudni, mit is csinál egy tervező valójában? Milyen anyagokat, ötleteket használ? Ha körbenézünk otthon, bizony sok alapanyag van, amit a tervezéshez egy kis átalakítással felhasználhatunk. Nem kell elmennünk drága plázákba, mi is megtanulhatunk alkotni egészen egyszerű, mások számára értéktelen holmikból.

Zavar, hogy nem tudod, mi áll jól, mi az, ami benned igazán szép és mi illik hozzád? Ennek is utánajárunk! Betekintünk egy kicsit a régi korok divatjába: miként készültek ezek a ruhák? Milyen volt őket viselni? Mit is hordtak a régi korok illedelmes kisasszonyai? Hogyan is viselkedtek? Jelmezeket próbálunk, sőt egy divatműhelybe is ellátogatunk! Megnézzük, milyen kincseket találunk a természetben, amiket mi is felhasználhatunk az alkotáshoz.

  • Jelentkezési határidő: 2015. június 8.

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/355,Ny%C3%A1ri+t%C3%A1borok?type=archive