Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ezen a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatja meg, milyen változatos és tarka az a tudás, tárgyi anyag, amelyet őriznek. Sátraik és programjaik behálózzák a Múzeumkertet, a kincseikből készült Műtársétány az MNM épületét, a Tudássétányon pedig a művészetek, az irodalom és a természet jegyében bárki tesztelheti saját tudását.

Az Iparművészeti Múzeum idén is csatlakozik az eseményhez.

Programjaink:

  • Bauhaus workshop
  • Lajkó és a csővázak: papírszínházas mese a „bauhausos” mesekuckóban. A Breuer Marcellről szóló igaz mesében kiderül, hogy milyen élete lehetett annak a fiúnak, aki festő szeretett volna lenni, majd asztalosnak állt, végül világhírű építész lett belőle.
  • A Nagytétényi Kastély sátrában az Erzsébet-kiállítás, és a Korok, virágok c. rendezvényhez kapcsolódóan érdekes térbeli kertmakettet készíthetnek az érdeklődők, valamint Erzsébet királyné, „Sisi” ékszerei nyomán saját ékszereket alkothatnak.
  • Játékok: memóriaképek, táblás- és intarzia-játékok, szimatmester kerestetik, tanösvényes játék
     

2017-ben a Magyar Nemzeti Múzeum a természet védelmét, a környezetvédelmet, a zöld területek megóvását, gondozását, az újrahasznosítás kérdését és a környezettudatos életet helyezi a Majális középpontjába. Az Iparművészeti Múzeum tanösvényes játékának mobil varázsdoboza az újrahasznosítás jegyében falemezből készült. A múzeum raktárban álló műtárgyszállító dobozt hasznosítottuk újra és a doboz belsejében lévő anyagok is természetes matériából, valamint kidobott, használaton kívüli tárgyakból készültek.

További információ a Múzeumok Majálisáról: www.muzeumokmajalisa.hu

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/451,22.+M%C3%BAzeumok+Maj%C3%A1lisa+a+M%C3%BAzeumkertben?type=archive