Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

MANIER DIVATHÁZ 2010. ŐSZI/TÉLI KOLLEKCIÓJÁNAK
BEMUTATÓJA

„Let’s Misbehave!”

A MANIER őszi divatbemutatóját az 1920-30-as évek világa inspirálta, ezt a korszakot idézi meg stílusában, hangulatában. A kor alaphangulatát meghatározó jazz klubok világát, ahol az „új nő”, a garçonne is rövid hajjal, bubifrizurával, vérvörös ajkakkal, forradalmian férfias ruhadarabjaival – melyet a flitterek, gyöngyök, csipkék és selymek mégis frivol nőiességgel ruháznak fel – a férfiakkal együtt dohányzik, repül, autót vezet, mulatozik és féktelenül táncol – Let's Misbehave!

A XX. század elején a divat-világtörténelem egyik legfontosabb változása zajlott le a női öltözködés terén: merész formai újítások, lerövidült szoknyák és frizurák, a színvilág és a textíliák átalakulása, az élénk színek használata, Paul Poiret forradalmi újításai, majd Coco Chanel evolúciója jellemezte a korszakot. Az évtized közepe felé a nők is elkezdtek nadrágot hordani. A női divat egyre több férfias stílusjegyet használt fel, míg a feminin jegyek a részletekben jelentek meg. Gréta Garbo a svájcisapka, ballonkabát és lapos talpú cipő összeállításával azonnal divathullámot indított el. A következő évtizedben Marlene Dietrich, a feminista mozgalmak élharcosaként segített elfogadtatni a nadrág viselését.

Ezt a korszellemet igyekszik felidézni a Manier 2010. őszi/téli kollekciója az Iparművészeti Múzeum Üvegcsarnokában megrendezésre kerülő nyilvános divatbemutatóján október 1-jén, péntek este.

Program:
• 22:00 – 22:45 – Nyilvános bemutató

A MANIER prêt-à-porter bemutatóját a hordható stílus jegyében rendezzük: kosztümök, nadrágkosztümök, laza vonalvezetésű ruhák, jól használható kabátok alkotják a kollekció alapdarabjait, melyeket a csipke és selyemblúzok, kiegészítők tesznek igazán nőiessé.

A divatperformance a Manier korábbi hagyományaihoz híven több rétegből építkezik. A kor hangulatában Titkos Bernadett által sminkelt és Koczka hajkonstrukcióival fellépő modellek mellett a női archetípusok felvonultatásának szándékával a színpadra lépnek a Manier énekes múzsái: Harcsa Veronika és Frenk, valamint Bombera Krisztina, Karafiáth Orsolya, Winkler Nóra és Demcsák Zsuzsa.
E rétegek és különböző karakterek a Manier-image részei és a divat-design mindannyiunknak szóló minőségi megjelenítését szolgálják.

A Design7 keretében 22:00 órakor sorra kerülő bemutató nyilvános, örömmel látunk minden érdeklődőt.


www.manier.hu
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/46,Manier+Divath%C3%A1z+2010.+%C5%91szi_t%C3%A9li+kollekci%C3%B3j%C3%A1nak+bemutat%C3%B3ja?type=archive