Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

23. alkalommal kerül sor a hazai múzeumok egyik legnagyobb közös rendezvényére, melyen átadják Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat is.
 

A 23. Múzeumok Majálisa megnyitó: 2018. május 13. 10 óra, Színpad

Az Év múzeuma díjátadó: 2018. május 13. 13 óra, Színpad

Részletes program az alábbi linken érhető el:

www.muzeumokmajalisa.hu

A belépés ingyenes!

 

Az Iparművészeti Múzeumot 1872-ben alapította a magyar Országgyűlés. Mára a nemzetközi múzeumi élet nagy presztízsű intézménye. 1896-ban megnyílt palotája Lechner Ödön főműve, a magyar építészettörténet stílusteremtő alkotása, az ország egyik emblematikus turisztikai célpontja és kulturális büszkesége.

A jelenleg zajló rekonstrukciós munkálatokat követően újranyitásunk legfőbb célja Közép-Európa legizgalmasabb múzeumává válni, amely a kreatív ipar trendjeinek meghatározó bemutatóhelye, közösségi térként pedig Budapest egyik legfontosabb stratégiai szereplője kíván lenni.

A múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait a felújítás éveiben a Ráth György Múzeum mutatja majd be, mely Budapest urbanisztikai szecessziós tengelyéhez kapcsolódva, a közönség igényeit kielégítő kulturális élménytérré kíván válni.

Tervezett programunk bemutatása:
Mondj igent a szecesszióra!
Az Iparművészeti Múzeum fóliás üvegkép készítő műhelyében, a szecessziós motívumkincsből kiindulva, különböző virágokat, állatokat vagy gyönyörű portrékat tudsz készíteni. Az izgalmas, kreatív képalkotó workshopon akrilfestékkel, matricakontúrral vagy akár matricával tudod díszíteni a saját szecessziós képedet. Ha elkészült a kép, akár be is rakhatod egy különleges képkeretbe, így a szobád falát is díszítheted vele, vagy ajándéknak is remek ötlet!

Pontgyűjtős játék
Tárgy tapintó és képfelismerős kártyajáték
A varázsdobozban különböző megfogható, megtapintható tárgyak közül kell kiválasztani azokat, amelyek a kihúzott kártyán szereplő 19. századi villa berendezési tárgyai lehettek!
A játék menete:
Húzz egy kártyát és nézd meg, hogy milyen enteriőr (szobabelső) van rajta, majd pedig nyúlj bele a varázsdobozba, és keress egy olyan tárgyat, amely a kártyán látható szoba berendezési tárgya lehetett!
Egyszerre csak egyet húzhatsz ki, és mielőtt kiveszed nem szabad megnézni.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/476,23.+M%C3%BAzeumok+Maj%C3%A1lisa+a+M%C3%BAzeumkertben?type=archive