Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

KÖRFORGÁSBAN: ARTISTA STÚDIÓ
2018. szeptember 14–december 12.

KÖRFORGÁSBAN
Kortárs dizájnerek reflexiói az Iparművészeti Múzeum gyűjteményére

A Körforgásban című kiállítás-sorozatot az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztálya indította útjára. A múzeum Üllői úti főépületének rekonstrukciója idején különösen fontos, hogy a gyűjtemény raktárban pihenő darabjait is mozgásban tartsuk. A sorozat keretében arra kérünk kortárs dizájnereket, hogy miután megismerkedtek a múzeum nemzetközi színtéren is páratlanul gazdag gyűjteményével, válasszanak ki egy tárgyat, tárgycsoportot, ami munkájukat inspirálja, és azokra reflektálva hozzanak létre saját dizájnt. A múzeumi gyűjtemény inspirációja nyomán született dizájn maga is a gyűjtemény részévé válik, mely a jövőben további kiállítási relációkra nyújt lehetőséget.

A kiállításnak legalább olyan fontos része a dizájnt mint gondolkodási folyamatot bemutató film is, mely a látogatók számára betekintést nyújt a kulisszák mögé.

ARTISTA STÚDIÓ

Az Artistát 1993-ban hat tervező hozta létre, ma hárman alkotják a csapatot: Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin. A tervezők a MOME-n szereztek diplomát, de tanultak a milánói és a brightoni egyetem divat szakán is. A budapesti mellett 2006-ban nyitották meg a bécsi múzeumi negyedben dizájnüzletüket.

A tervezők célja sajátos, egyedi imázs, hangulat kialakítása és annak folyamatos frissítése. Számos önálló divatbemutató van már mögöttük, és 1996 óta rendszeres meghívást kapnak a nemzetközi divateseményekre is. Az Artistát röviden talán így jellemezhetjük: egyediség, egyéniség, kreativitás és időtállóság. Kollekcióikra jellemző a távol-keleti formavilág és a klasszikus európai szabásvonalak összefonódása és újraértelmezése. Tervezői bátran használják a különös anyag-, minta- és színtársításokat. Az Artista ruhák és táskák kortalanok, egyedi hangulatot, nőiességet és finom extravaganciát kölcsönöznek viselőjüknek a mindennapokban

A sorozat első kiállítója az Artista Stúdió, mely 2018-ban ünnepli fennállása 25. évfordulóját.

A kiállítás kurátora: Horváth Judit

 

SZAKMAI PROGRAMOK A KIÁLLÍTÁSBAN

2018. október 11. 18 óra: Divat-e a cirkusz? Cirkusz-e a divat?
Hogyan inspirálhatja a cirkusz a divatot, és viszont: milyen trendek érvényesülnek ma a hagyományos és a kortárs cirkusz területén?
A rendezvényen az Artista Stúdió tervezőivel (Imre Katalin, Köves Ábel, egykori Artista tervező, alapító), továbbá Csermely Kinga artistával és Zoletnik Sophie újcirkusz előadóval beszélgetünk.
JEGYVÁSÁRLÁS

2018. november 8. Műhelylátogatás az Artista Stúdióban
JEGYVÁSÁRLÁS

2018. november 22. 18 óra: Nőtípusok a divat és a parfüm világban
Ez alkalommal az Artista Stúdió tervezőivel azt a problémát járjuk körül, hogy Magyarországon egy divattervezőnek hányféle nőtípust kell kiszolgálnia. A program meghívottja: Zólyomi Zsolt, Magyarország egyetlen parfümőre, akivel arra keressük a választ, hogy egy-egy illatban hogyan jelenik meg a karakter. Lehet-e egy öltözékhez parfümöt választani? Létezik-e olyan parfüm, ami kísérni tudja a mai nőt rengeteg szerepében, melyet egy nap reggeltől estig be kell töltenie?
JEGYVÁSÁRLÁS

2018. november 29. 18 óra: 25 év a magyar divatszakmában
A program a divattervezés talán egyik legizgalmasabb oldalába enged bepillantást. Vendégeinkkel arra a kérdésre keressük a választ, mi volt a siker titka a divatiparban a rendszerváltás előtt, és milyen tudásokra volt és van szükség ahhoz, hogy egy divatcég a rendszerváltástól máig szakadatlanul és sikeresen üzemeljen.
Meghívott vendégeink: Pataki Ági, filmproducer, ex-modell, a Váci utca 10. butik egykori alapítója és tulajdonosa és az idén 25 éves Artista Stúdió tervezői.
JEGYVÁSÁRLÁS

A rendezvények látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek promóciós és projektadminisztrációs célból. A rendezvények látogatói tudomásul veszik és elfogadják, hogy a rendezvényen történő részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és hangfelvétellel és a rendezvényen történt részvétellel nyert személyes adatokat a Adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel az Iparművészeti Múzeum kezelje. A rendezvények látogatói tudomásul veszik, hogy a kép- és hangfelvétel készítése miatt az Iparművészeti Múzeummal szemben kártérítési igény nem nyújtható be.

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/484,K%C3%96RFORG%C3%81SBAN%3A+ARTISTA+ST%C3%9ADI%C3%93?type=archive&style=accessible