Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Gyöngyszemeink

2018. október 7. 10.00–13.00

Egy délelőtt a bútorok bűvöletében! Az Iparművészeti Múzeum bútorgyűjteményének és a Nagytétényi Kastély órakiállításának néhány igazán egyedi, jellegzetes, érdekes darabját vizsgálhatják meg látogatóink közelebbről e program keretében. „Szenzációs örökségeink” sosem látott szerkezetei és rejtett részei is feltárulnak majd az érdeklődők előtt.

Séták a kastélyban

2018.október 7. 13.00–17.00

A Nagytétényi Kastély története és gyűjteményei mellett maga az épület is érdekes, sok titkot rejt, melyek felfedezésre várnak. Ezen a különleges délutánon látogatóink olyan helyiségekbe léphetnek be, amelyek évtizedek óta elzárt területei kastélyunknak: mint például a belső udvarok és az azokat határoló épületszárnyak, a római emlékek kőtára, a pincék első terme vagy épp a zenészek szobája a bálterem fölött. Minden kalandos kedvű felfedezőt szeretettel várunk!

Árnyjáték a kastélyban

2018. november 10. 10.00–17.00

Őszi családi napunkon ezúttal a fények és az árnyak kerülnek a főszerepbe. A méltán népszerű árny-színjátszást felelevenítve látogatóink jelmezeket ölthetnek, zenéket választhatnak, és klasszikus irodalmi ihletésű vagy saját fantáziájukból születő jeleneteket játszhatnak el árnyalakokként egy sok titkot elrejtő – vagy éppen felfedő? – paraván mögött. A Családok Évének kiemelt eszméihez kapcsolódva e programunkra nagyobb társaságokat, főleg vidám, játékos kedvű családokat várunk.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/487,M%C3%BAzeumok+%C5%90szi+Fesztiv%C3%A1lja+a+Nagyt%C3%A9t%C3%A9nyi+Kast%C3%A9lyban?type=archive