Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Idén megújult kiállítóterünk, a Ráth György-villa is csatlakozik a Budapest Art Week rendezvénysorozatához. Több mint 70 fővárosi múzeumban, galériában és műteremben, több mint 100 rendezvény várja a közönséget április 9. és 14. között. Kezdje nálunk a hetet, nézze meg kiállításainkat, és látogasson el programjainkra!

Kiállítások és programok az Iparművészeti Múzeumban

A mi szecessziónk - állandó kiállítás
Több éves zárvatartást követően újra látogatható a Ráth György-villa, ahol az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait bemutató A mi szecessziónk című állandó kiállítás várja a látogatókat. Az Iparművészeti Múzeum első igazgatójának egykori otthona az utolsó egyetemes stílus korát kelti életre. A közel 600 műtárgyból álló kiállítás hűen idézi a századforduló hangulatát, és méltó emléket állít Ráth Györgynek.
További részletek

Körforgásban: Maria Jeglińska - időszaki kiállítás
A Körforgásban című kiállítás-sorozatot az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztálya indította útjára. A sorozat keretében arra kérünk kortárs dizájnereket, hogy miután megismerkedtek a múzeum nemzetközi színtéren is páratlanul gazdag gyűjteményével, válasszanak ki egy tárgyat, tárgycsoportot, ami munkájukat inspirálja, és azokra reflektálva hozzanak létre saját dizájnt. A múzeumi gyűjtemény inspirációja nyomán született dizájn maga is a gyűjtemény részévé válik. A sorozat második kiállítója Maria Jeglinska lengyel dizájner.
További részletek

Régmúlt érzések új köntösben - Felnőtteknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozás
Időpont: 2019. április 11., csütörtök 16:00-17:30
Felnőtteknek ajánlott múzeumpedagógiai foglalkozásunkon arra keressük a választ, hogy a villa vendégeiként mennyire érzékeljük, érezzük magunkhoz közel a századforduló világát, mennyire tudjuk a látottakat a jelenben értelmezni. Látva, tapintva, hallgatva és az illatokat felismerve igyekszünk a száz évvel ezelőtti világ tárgykultúráját, a szecesszió stílusát megismerni, befogadni.

A program regisztrációköteles a www.bpartweek.hu honlapon.
Facebook esemény

A Kortárs Dizájn Gyűjtemény lengyel kapcsolatai
Időpont: 2019. április 9., kedd 16:30-18:00
A Kortárs Dizájn Gyűjtemény szoros kapcsolatot ápol a lengyel Adam Mickiewicz Intézettel. Az együttműködés keretében számos közös projekt valósulhatott meg 2018-2019-ben. Többek között az Iparművészeti Múzeum ajándékba kapott egy kültéri padot, amely Pawel Grobelny, lengyel dizájner alkotása. Szintén egy lengyel tervező, Maria Jeglinska a Ráth-villa Körforgásban című időszaki tárlatának soron következő kiállítója. Az előadáson a Kortárs Dizájn Gyűjtemény munkatársai számolnak be a már megvalósult és tervben lévő projektekről, de a program alkalmat nyújt arra is, hogy résztvevőinkkel közösen gondolkodjunk a lengyel dizájn itthoni kutatási, gyűjtési és kiállítási lehetőségeiről.
Előadók: dr. Horváth Judit, Komporday Rita, Farkasdy Melinda (Iparművészeti Múzeum, Kortárs Dizájn Gyűjtemény)

A program regisztrációköteles a www.bpartweek.hu honlapon.
Facebook esemény

Matematika - költészet - design
Időpont: 2019. április 11., csütörtök 18.00-19.00
Az Iparművészeti Múzeum Ráth György-villájában 2018-ban indítottuk útjára a Körforgásban című időszaki kiállítássorozatot, melynek legfőbb célja mozgásban tartani és gyarapítani a gyűjteményünket. A múzeum Üllői úti főépületének rekonstrukciója alatt fontos, hogy a közönség felé újra és újra jelezzük, nem csak az épület újul meg, de a múzeum mint intézmény is. A sorozat következő kiállítója Maria Jeglinska, akinek kiállításához a költészet napja alkalmából az irodalom és a matematika oldaláról kapcsolódunk.
Meghívott vendég: Pintér Gergő matematikus

A program regisztrációköteles a www.bpartweek.hu honlapon.
Facebook esemény

 

További részletek

A programmal kapcsolatos további információk és jegyárak a Budapest Art Week honlapján érhetők el. A karszalagok megvásárolhatók a Ráth György-villában is.

A programok a Budapest Art Week rendezvénysorozat keretén belül valósulnak meg.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/501,Budapest+Art+Week+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-vill%C3%A1ban?type=archive