Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

 XIII. Ars Sacra Fesztivál 2019. szeptember 14–22.

A XIII. Ars Sacra Fesztivál keretében 2019. szeptember 14-től látható a Ráth György-villa kertjében a „HATOK” Művészeti Alkotócsoport tervezte „KUBUS” interaktív objekt.
A 2011-ben alakult „HATOK” Művészeti Alkotócsoport rendszeres résztvevője az Ars Sacra programsorozatnak, idén pedig rendhagyó módon kültéri művészeti installációval tiszteleg a fesztivál előtt.

A „Kubus” valójában egy 5 x 5 méter nagyságú kocka, a környezetből „kihasított” tér, melynek felületén és belsejében egyaránt helyet kap a műalkotás. Kialakításában fő szerepet játszik az alkotók és a látogatók közötti interakció: az objektbe be kell hatolni, hogy lássuk és érzékeljük minden részletét. A fémből készült kocka belsejébe a látogató szabadon bemehet, a felületéről befüggesztett szalagerdő bárki számára megérinthető.
Az interaktív objekt látványa a sok, egyenként aláhulló „kép-szelettel” szimbolikus erdőt létrehozva az együvé tartozást és az egységet szimbolizálja. Ily módon kapcsolódik a 2019-es Ars Sacra Fesztivál „Legyetek mindnyájan egy!” (Jn 17,21) üzenetéhez.

A tárlatot megnyitotta: dr. Horváth Hilda, a Ráth György-villa „A mi szecessziónk” c. állandó kiállításának kurátora
„HATOK” Művészeti Alkotócsoport – tagok: Páczelt Andrea textilművész, Gaszner Ildikó festőművész, Gerlóczy Gábor festőművész, Vladár Krisztina médiaművész, Vladár Csaba festőművész, Somogyi Ferenc szobrászművész, Molnár-Göb Zoltán festőművész- belsőépítész, Zátonyi Tibor fotóművész

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/517,%E2%80%9EKUBUS%E2%80%9D+interakt%C3%ADv+objekt+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-villa+kertj%C3%A9ben?type=archive