Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

A Mare Temporis századfordulót idéző történelmi karaktereinek kosztümös időutazós sétái „A mi szecessziónk” című állandó kiállításban. A séták során különböző történelmi figurák mutatják be a századforduló életmódját és a szecessziós tárgyakat.


Minden sikeres férfi mögött áll egy … gyűjtemény?

Művészetpártolás, reprezentáció, társadalmi szerepek a századfordulón

Mi különbözteti meg a műgyűjtőt a muzeológustól? Kellően szerencsés ahhoz, hogy gyűjteménye egyben otthona is legyen, s ezáltal nap mint nap csodás műalkotásokban gyönyörködhessen. A reneszánsz festményektől a pálmaleveles csillárig, a Zsolnay-névjegytartótól a női lábat formázó szivarvágóig sok minden elfér egymás mellett a Ráth-villában, ahol a szecessziós kiállításban tett időutazásunk során bepillantást nyerhetünk a boldog békeidők művészi lakberendezésébe.

Időpontok:

  • 2020. szeptember 12., szombat, 11.00–12.00 (A 2020. március 28-i elmaradt program pótidőpontja is!)
  • 2020. szeptember 12., szombat, 14.00–15.00
  • 2020. szeptember 12., szombat, 17.00–18.00


Hej, élet, cselédélet – a boldog békeidők alulnézetből

Fehér kötények és bóbiták: bepillantás a nagypolgári otthonok kulisszái mögé

Az úri otthonok cselédei valóban sosem fogytak ki a munkából? Oly gyakran váltották egymást, hogy a nevüket sem volt érdemes megjegyezni? Milyen lehetett a hűtőszekrény és a háztartási gépek előtti világ egy olyan lakásban, ahol egy múzeumot is megszégyenítő magángyűjtemény tárgyai és bútorai között teltek a szolgálók mindennapjai? Előkelőbb munkakört jelentett a gallérok vasalása, mint a napi menü elkészítése? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a Ráth-villában, ahol a szecessziós gyűjteményben tett történelmi sétánkon a cselédlépcsőtől a historizáló ebédlőig bejárjuk a századfordulós cselédség életterét.

Időpontok:

  • 2020. október 10., szombat, 11.00–12.00 (A 2020. május 16-i elmaradt program pótidőpontja is!)
  • 2020. október 10., szombat, 14.00–15.00
  • 2020. október 10., szombat, 17.00–18.00


Jegyár:

2 000 Ft/fő
További kedvezmény nem érvényesíthető.

Maximum 10 fő/időpont.

  • Jegyvásárlás:
    Kérjük, hogy jegyét online felületünkön vagy a pénztárban személyesen, lehetőség szerint az eseményt megelőzően vásárolja meg. A megvásárolt jegyet kérjük, hozza magával kinyomtatva, vagy telefonján mutassa azt be.


A programváltozás jogát fenntartjuk.

A rendezvények látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek promóciós és projektadminisztrációs célból. A rendezvények látogatói tudomásul veszik és elfogadják, hogy a rendezvényen történő részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és hangfelvétellel és a rendezvényen történt részvétellel nyert személyes adatokat a Adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel az Iparművészeti Múzeum kezelje. A rendezvények látogatói tudomásul veszik, hogy a kép- és hangfelvétel készítése miatt az Iparművészeti Múzeummal szemben kártérítési igény nem nyújtható be.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/545,Guided+tours+in+the+exhibition+Art+Nouveau+%E2%80%93+a+Hungarian+Perspective?type=archive&style=accessible