Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

2020. szeptember 17. és 19. között rendezi meg az idei Műtárgyak Éjszakáját a műtárgy.com csapata. A háromnapos esemény közel 50 fővárosi helyszínen 100 különböző programmal várja a művészet és a műtárgyak iránt érdeklődőket.

Az idei évben új állomásként csatlakozik a rendezvényhez a Ráth György-villa, ahol szeptember 18-án Királylányok, múzsák, delnők címmel Dr. Horváth Hildának, A mi szecessziónk című állandó kiállítás kurátorának az előadásán vehetnek részt az érdeklődők.

Királylányok, múzsák, delnők

Időpont: 2020. szeptember 18., péntek, 16.30-17.30
Helyszín: Ráth György-villa - 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.

A szecesszió egyik fő témája maga a NŐ, a nőiség: bimbózó leányok, elegáns divathölgyek és a végzet asszonyai. Királylányok láthatók a kiemelkedő osztrák művész, K. Moser egyik bútorának intarziáján, csábító asszonyok Basch Árpád képeslap-sorozatán. Két magyar főrangú hölgy pedig főszereplővé lép elő: gr. Andrássyné gr. Zichy Eleonóra, Rippl-Rónai A vörösruhás nő című kárpitjának ihletője és gr. Hadik-Barkóczyné gr. Zichy Klára, egy igazi korabeli delnő, akinek ruhatárából hímzett kimonót láthatunk a kiállításon.

Előadó: Dr. Horváth Hilda, A mi szecessziónk című állandó kiállítás kurátora

A program létszámkorláthoz és előzetes regisztrációhoz kötött: maximum 10 fő.

További információ, jegyvásárlás és előzetes regisztráció a programra

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/550,M%C5%B1t%C3%A1rgyak+%C3%89jszak%C3%A1ja+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-vill%C3%A1ban?type=archive