Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Kalandos játék a művészettörténet és a történelem világában, készségfejlesztő feladatok, gyönyörű épületek és érdekfeszítő műtárgyak: az Iparművészeti Múzeum három különböző tematikájú nyári táborral várja az általános iskolásokat!

Az egy-egy hetes táborokat a Ráth György-villában, valamint a Nagytétényi kastélyban rendezik meg.

Nézzük, milyen programok várnak a gyerekekre művészeti táborainkban!

Rejtélyek villája, avagy a grófnő nyakéke

Első látásra csak egy réges-régi épület sok szép műtárggyal, de ha ezek a falak mesélni tudnának! A program során felelevenítünk egy régi vendégséget, néhány száz évvel ezelőtti nyári napot, amelyen különös események történtek. Régi naplóbejegyzések tanúsága szerint több érdekes tárgynak– köztük a grófné értékes nyakéke, a művésznő retikülje, a zongorista hölgy napernyője is – nyoma veszett a vendégeskedés alatt, és most, sok-sok év múltán ezek feltűnnek a villában. Ha közelebbről megvizsgáljuk őket, talán feltárják titkaikat. Kialvó lámpák, megrebbenő szoknyák, eltűnt tárgyak, a sötétben elsuttogott szavak… Mi folyik itt? Derítsük ki!

Számos ruha, kiegészítő és kellék felpróbálása mellett nyomozunk, játszunk és alkotunk is. Sőt! A villa kiállításai mellett a környéket is felfedezzük.

Nyári tábor helyszíne: Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12.)

Tábor időtartama: naponta 9-16 óra között

Korosztály/egyéb feltétel megnevezése: 8-12 éves

Tábor díja: 28. 000 forint

Tábor ideje: 2021. június 28. - július 2.

Jelentkezés: e-mail küldés vagy +36/20 /411-3583

Jelentkezési határidő: 2021. június 24.

 

Múzeumi animációs tábor gyerekeknek – legyél sztárrajzoló!

Fedezzük fel a századforduló híres alakjait, művészeit, tervezőit, mestereit egy különleges villában! A művészekből sztárokat kreálunk, és nemcsak lerajzoljuk, hanem meg is mozgatjuk őket. Mi történne, ha a szecesszió ‘sztárjai’ egy napot a Ráth-villában vendégeskednének? A program során megismerjük az alkotók személyes élettörténeteit és a tárgyakat, amelyeket terveztek. Az életükből vett egy-egy érdekes epizód segít őket elképzelni. Mindezeket papírra vetjük, a mesterdarabok díszeiből, motívumaiból pedig animált múzeumi GIF-et kreálunk. Stop-motion technikával egy filmet is készítünk, ahol a gyerekek rajzai „életre kelnek”.

Közben persze a tárgyalkotás sem maradhat el: kavicsokat festünk, dobozokat dekorálunk, egyedi bögrét készítünk és óriási szecessziós kifutó szőnyeget rajzolunk az aszfaltra. A tábor utolsó napján a szülőket is vendégül látjuk a villában, ahol a gyerekek által elkészített filmet levetítjük nekik is!

Nyári tábor helyszíne: Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12.)

Tábor időtartama: naponta 9-16 óráig

Korosztály: általános iskolás

Tábor díja: 32.000 Ft

Tábor ideje: 2021. július 5-9.

Jelentkezés: e-mail küldés vagy +36/70/902-1064

Jelentkezési határidő: 2021. július 1.

 

Vendég a kastélyban, avagy a hercegnő látogatása
Nyári tábor a Nagytétényi Kastélyban

Ugorjunk vissza az időben! A helyszín: Hugonnai gróf kastélya, Nagytétény, 1868.
A kastélyban ezen a nyáron egy izgalmas időutazásra hívjuk a velünk táborozókat! A gyerekek egy réges régi történetbe csöppennek: a gróf és a grófné elutazása miatt csemetéiket szakértő nevelők felügyeletére bízták. A gyerekek a nyár minden szépségét és gondtalan napjait élvezik egészen addig, amíg kézhez nem kapnak egy különös levelet, amelyben egy magas rangú és igen fontos hölgy látogatásáról értesülnek. Mi a helyes döntés? Mit tenne egy 150 évvel ezelőtt élt szereplő? Udvarias elutasító választ ad? Vagy készüljön fel legjobb tudása szerint erre a látogatásra, és nyűgözze le az érkező előkelőséget? A gyereksereg a program során rengeteg érdekes feladattal, szerepjátékkal, alkotással, kincskereséssel és korfelidézéssel „felkészül”, hogy ügyesen kiállják a próbát.

A nyári tábor helyszíne: Nagytétényi Kastély (1225 Budapest, Kastélypark utca 11.)

Tábor időtartama naponta: 9-16 óráig

Korosztály/egyéb feltétel megnevezése: általános iskolás

Tábor díja: 25.000 HUF

Tábor ideje: 2021. július 19-23.

Jelentkezés: e-mail küldés vagy +36/30/145 0990

Jelentkezési határidő: 2021. július 14.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/585,Der%C3%ADts%C3%BCk+ki%2C+kelts%C3%BCk+%C3%A9letre%2C+fedezz%C3%BCk+fel%21