Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Iparművészekkel és dekoratőr szakos diákokkal feldíszítettük a Ráth-villát és a kertet. Az elkövetkezendő hetekben ünnepi pompában várjuk kiállításainkra a látogatókat. Elkezdődött A mi szecessziónk - A mi karácsonyunk című programsorozatunk is, amely tele izgalmas programokkal. A vasárnapokra kínálunk kézműves foglalkozásokat, így a gyerekek saját kezűleg készített alkotásokkal díszíthetik a fákat vagy Adventi barkácsműhelyben elkészíthetik a karácsonyi ajándékot is. A foglalkozások mellé meseolvasást és ünnepi koncerteket is kínálunk. Természetesen advent minden vasárnapján újabb és újabb gyertyát is gyújtunk.

Kiállító művészeink: Bányász Judit, Borsódy Eszter, Dobos Andrea, Farkas Imola, Forrai Metodista Gimnázium és Művészeti Technikum, Hellenbach Gabriella, Latin Anna, Magyar Origami Kör, Móró Barbara, Nádasdi Katalin, Ráthonyi Kinga, Ruttka Andrea, Segesdi Borbála, Smetana Ágnes, Soltész Melinda, Tóth-Vásárhelyi Réka és Vékony Fanni.

Adunk egy kis ízelítőt a Ráth-villában látható ünnepi díszekből:

 

A szecessziós ebédlőben Móró Barbara üvegékszer- és ezüstműves asztali díszén gyönyörűen harmonizálnak fújt üveggömbjei és vékony üveg kosárkái Pattantyús Gergely üvegtervező iparművész poharaival és tányérjaival. A karácsonyi fűszerek illata maszkon keresztül is jól érezhető.

 

Borsódy Eszter a gyerekek szemmagasságában díszítette fel a minifát, hogy a gyerekek is gyönyörködhessenek az apró díszekben. Érdemes megnézni a Három királyok alkotását is.

 

Smetana Ágnes üvegművész annak a vitrinnek az aljára készítette installációját, amelyben a hétköznapokban is az ő gyönyörű vázái láthatóak. Érdemes leguggolni és közelről megnézni a vattafelhők között repkedő szalvétaangyalt, amely öntözi a pompás üvegszívvirágokat.

 

A Pipetta Knitwear tervezőpáros alkotásai a villa halljában láthatóak, Nádasdi Katalin látványos dísze mellett nem lehet szó nélkül elmenni, ahogy Farkas Imola színes madárdíszei a legkisebbek érdeklődését is felkeltik.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/619,%C3%9Cnnepelj%C3%BCnk+egy%C3%BCtt+a+R%C3%A1th-vill%C3%A1ban%21?type=archive