Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Rengeteg fiatal boldogan matat szín-, motívum- és ruhaanyagminták között. Elmélyül a régi korok és a friss, legtrendibb divat világában. Nekik szól múzeumpedagógusaink két foglalkozása is. A nagyobb óvodás és alsós iskolás csoportoknak az “Itt a farsang, áll a bál!”, a felsőtagozatosoktól a középiskolásokig pedig a Szecessziós stíluskalauz. Mindkettő a Dresszkód: Katti Zoób-kiállításhoz kapcsolódik.A régi mesés bálok és a színes farsangok világába kalauzol el a kicsiknek szóló foglalkozás. De ne csak szimpla jelmezes összejövetelre gondoljanak, hanem a villa egykori tulajdonosának, Ráth György feleségének a képzeletbeli báljára. Ide kapnak meghívót a gyerekek, akik bepillanthatnak Ráthék otthonába, a századforduló és a szecesszió világába, sőt, különböző korok ruháit is magukra ölthetik. Mindehhez inspirációul szolgálnak Zoób Kati ruhái és ékszerei.

A kicsik feladatot is kapnak a kiállításban, például közös színeket, motívumokat kereshetnek a termekben, ezekhez pedig fogalmakat és illatokat társíthatnak. Szövetekkel, régi ruhakiegészítőkkel ismerkedhetnek, -mintákat simíthatnak meg, és saját jelmezt választhatnak… és már kezdődhet is a zenés-táncos buli.
Kézművesfoglalkozást szintén választhatnak az osztályok, elkészíthetik farsangi maszkjukat.
A nagyobb iskolásokra, felsősökre és a középiskolásokra a Szecessziós stíluskalauz című foglalkozás vár. A századforduló új, vagány, divatot teremtő irányzatáról szól, amely egyben az egyik legvitatottabb művészeti mozgalom. Iparművészeti tárgyaink mellett Zoób Kati és nemzetközi divatdiktátorok ruháin keresztül arra keresi a választ: mennyiben jelenik meg valakinek az öltözékén egy-egy korszak vagy a saját egyénisége. Különleges lehetőség: a résztvevők felpróbálhatnak néhány eredeti (de nem muzeális értékű) ruhadarabot és kiegészítőt is.Színek, minták és anyagok szintén a foglalkozás témái.
Mivel A mi szecessziónk című állandó kiállításhoz választották a Dresszkód: Katti Zoób anyagának jó részét, megkereshetik a fiatalok, melyik tárgy harmonizál a teremben látható ruhákkal. A megtapogatható textildarabok segítségével pedig megismerhetik Zoób Kati anyagválasztásait, motívumait, stílusjegyeit.

A foglalkozás második felében a résztvevők egy képzeletbeli divatmagazin szerkesztőivé válnak, és Zoób Kati ruháihoz készíthetnek hirdetést, valamint parfümmárkát.

Akit az alkotás is vonz – saját parfümöt keverhet, üveget dekorálhat vagy vászontáskát díszíthet.

Az osztályokat keddtől péntekig várjuk. Jelentkezhetnek e-mail küldés" target="_blank">ezen az emailcímen vagy ezen a telefonszámon.

A foglalkozás gyerekenként 800 forintba kerül, a kézműves foglalkozással kombinált program pedig 1300 forintba.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/632,%C3%81ll+a+b%C3%A1l+a+R%C3%A1th-vill%C3%A1ban