Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
Szeretsz megoldatlan rejtélyek nyomába eredni, furfangos titkokat kinyomozni? Netán kedvenc elfoglaltságod ódon épületek és kincsek felfedezése? Esetleg te vagy a jövő várostervezője?
Ezen a nyáron akkor nálunk a helyed! Kalandos játékok a művészettörténet és a történelem világában, készségfejlesztő feladatok, gyönyörű épületek és érdekfeszítő műtárgyak: az Iparművészeti Múzeum három különböző tematikájú, egy-egy hetes nyári táborral várja az általános iskolásokat a Ráth György-villában, valamint a Nagytétényi kastélyban.
Nézzük, milyen tematikájú programok közül válogathatsz művészeti táborainkban!

 

Titkok villája
Krimi a századfordulón
Különös dolgok történnek a Ráth György-villa tájékán! Napról napra felbukkannak eddig ellopottnak vélt értékes tárgyak és felbőszült tulajdonosaik. Mi vagy ki lehet a háttérben? Mindenki gyanús, és a villa lakóinak jó hírnevét is veszély fenyegeti! Nyomozós, szerepjátékos táborunk keretében a gyerekek megismerik gyűjteményünk értékes kincseit és azok alkotóit, a századforduló öltözködési szokásait, valamint a korszakra jellemző életmódot. Elkészíthetik titkos naplójukat, egyedi könyvjelző pecsétjüket (ex libris), álomfogó talizmánjukat, valamint régi korokat idéző órájukat és sok más érdekes kincset. Gyertek, eredjünk együtt a rejtély nyomába!

A tábor időpontja: 2022. június 27.- július 1., naponta 9-16 óra között
Helyszín: Ráth György-villa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
A tábor díja: 30.000 Ft
Jelentkezés és bővebb információ: Péterfy Melinda, e-mail küldés, +36 20 4113583

Tervezd újra a várost szecessziós filmkockákból!
Múzeumi animációs tábor gyerekeknek
Kutassuk fel a meglévő szecessziós épületeket, Budapest rejtett kincseit, és tervezzünk szecessziós várost! A századforduló híres építészeinek és bútortervezőinek munkáit fedezzük fel, a főváros pedig sokszínű, virágos, állatokkal benépesített területté alakul át a gyerekek rajzain keresztül. Áttervezzük Budapest épületeit, és eljátszunk azzal a gondolattal, hogy mi történne akkor, ha a szecessziós épületek egymás mellé kerülnének.
Az összegyűjtött motívumokból, ábrákból, illusztrációkból egyedi szecessziós építészeti lexikont alkotunk, amit aztán stop-motion technikával egy kisfilmmé gyúrunk, így a gyerekek szecessziós rajzai „életre kelhetnek”. A tárgyalkotásról sem feledkezünk meg: vászontáskát dekorálunk és strasszolunk, szecessziós legyezőt készítünk, egyedi bögrét gyártunk és parfümösüveget díszítünk.

A tábor időpontja: 2022. július 4–8., naponta 9-16 óráig
Helyszín: Ráth György-villa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
Korosztály: általános iskolás
A tábor díja: 40.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2022. július 1. Jelentkezés és bővebb információ: Joó Julianna, e-mail küldés +36 70 902 1064

Öt nap, négy elem, egy kastély
Nyári tábor a Nagytétényi Kastélyban
A Nagytétényi Kastély idén nyáron újra várja a kis felfedezőket! Ezúttal a tábor hetének minden napján egy-egy elem kerül előtérbe: a földet, a vizet, a tüzet és a levegőt is megidézzük néhány jellegzetes műtárggyal, valamint olyan alkotásokkal is, amelyeket mi magunk készítünk. Munkáink az őselemekhez kapcsolódnak majd, készítünk tűzzománc képeket, agyagedényeket vagy szélcsengőket. Mindezek mellett természetesen idén sem maradnak el az izgalmas nyomozós játékok, a beöltözés korabeli öltözetekbe vagy az ódon épület felfedezése. Ha szereted a művészetet, a régi titkokat és kincseket, és még az alkotás sincs ellenedre, köztünk a helyed!

A tábor időpontja: 2022. július 11 – 15.
A tábor helyszíne: 1225 Budapest, Kastélypark u. 9-11.
Korosztály: általános iskolás
A tábor díja: 30.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2022. július 7. Jelentkezés és bővebb információ: Borsai Dóra, e-mail küldés; +36 30 145 0990

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/642,Nyomoz%C3%A1s%2C+%C3%BAjratervez%C3%A9s%2C+%C5%91selemid%C3%A9z%C3%A9s+%E2%80%93+ny%C3%A1ri+t%C3%A1borok+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeumban