Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

A Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyílt meg az új időszaki kiállításunk, az Egy kis Bécs Budán – Josef Hoffmann alkotása: a Pikler-villa. Természetesen megannyi izgalmas programot szervezünk köré – kurátori tárlatvezetéstől táskadíszítésen át táborig.

Horányi Éva művészettörténész kurátori tárlatvezetése két alkalommal várható, mindegyik csütörtökön lesz és 18 órakor kezdődik.

Az időpontok: július 14. és szeptember 1.
Jegyár: 4 000 forint

Bécs szecessziós építészete áll Baldavári Eszter előadásának középpontjában július 1-én, pénteken, 17–18 óra között. A muzeológus a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ kurátora.
Az osztrák szecesszió valódi kivonulást jelentett az akadémikus művészeti világból. Az építészek közül Otto Wagner hatása nemcsak Ausztriában, hanem egész Európában tetten érhető.
Regisztráció: https://bit.ly/szecifeszt


Július 1-jéig lehet jelentkezni a múzeumi animációs táborba, A tervezd újra a várost szecessziós filmkockákból címűbe, amely gyerekeknek szól július 4-8. között.
Joó Julianna művészettörténésszel, a múzeumpedagógia vezetőjével a századforduló híres építészeinek és bútortervezőinek munkáit lehet megnézni, és a főváros sokszínű, virágos, állatos térré alakul át a gyerekek rajzain keresztül. Áttervezik Budapest épületeit, és eljátszanak azzal a gondolattal, hogy mi történne akkor, ha a szecessziós épületek egymás mellé kerülnének. Stop-motion technikával olyan építészeti filmet készítenek, amelyben „életre kelnek” a fiatalok szecessziós rajzai.

Jelentkezés e-mailben /telefonon: e-mail küldés / +36 70 902 1064A szecesszió fesztiválján jóval többen jelentkeztek a szitanyomó workshopra, mint ahányan befértek. Jó hír azoknak, akik lemaradtak a kreatív foglalkozásról: július 9-én, szombat délelőtt 10–12 óra között megismételjük a programot, a jelentkezők egyedi táskákat díszíthetnek Josef Hoffmann mintáiból a Printa Design Shop együttműködésével.
Jegyár: 4 000 Ft/fő
Információ: e-mail küldés Tel.: +36 70 902 1064

A városi séták szerelmeseinek a Schiffer-villa meglátogatása jelenthet örömet július 17. és augusztus 27-én, vasárnap, 10–12.30 óra között a Szecessziós enteriőrök megálmodói – Vágó József és Josef Hoffmann építészete című programban.
A séta során a békebeli polgári élet enteriőrjeit nézhetik meg, megismerkedhetnek a bécsi szecesszió egyik legnagyobb építészével és barátjával, Vágó Józseffel. A sétán betekinthetnek a páratlan szépségű Schiffer-villába is.
Jegyár: 4 000 Ft/fő

Szeptember 6-án, kedden, 17–18 óra között újabb szakmai előadás várható a Kiscelli Múzeum muzeológusa, Csáki Tamásnak köszönhetően. A program címe: Bécs–Budapest transzfer – Josef Hoffmann és a magyar építészek kapcsolatai.
Regisztráció: https://bit.ly/szecifeszt

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is készül a múzeum iskolásoknak. Az Építsünk szecessziós várost! című programon érzékelésfejlesztő és kreatív játékok segítségével kiderül, mit jelent a szecesszió, milyen egy szecessziós épület, mitől lesz használható egy tér, valamint milyen fázisai vannak a tudatos tervezésnek.
Jegyár: 800 Ft/fő
Bővebb információ: e-mail küldés
Tel: :+36 70 902 1064

A projekt az Európai Unió (ERDF, IPA II) társfinanszírozásával valósul(t) meg. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul(t) meg. |
Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA). The participation of the Hungarian partner has been co-financed by the Hungarian State.
DTP3-748-2.2 ARTNOUVEAU2

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/657,A+szecesszi%C3%B3s+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9szet+b%C5%B1v%C3%B6let%C3%A9ben