Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Az Iparművészeti Múzeumhoz tartozó Ráth György-villa ad otthont a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításnak. Érdemes most eljönni a Ráth-villába, mert takarékossági okokból csak speciális alkalmakkor látogatható az elkövetkező időszakban. Ez a magyar nyelvű tárlatvezetés november 25-én délután, 17 órától ilyen különleges lehetőség.

 

A kiállításon szereplő közel 600 műtárgy az iparművészet minden ágát képviseli, kiegészítve festményekkel és Ráth György (1828-1905) gyűjteményének érdekes darabjaival.

Ráth György egykori villája enteriőrökbe rendezve mutatja be a szecesszió három meghatározó (brit, osztrák, francia) irányát. Magyarországi otthonokba nyújt bepillantást a szecessziós ebédlő és a fogadószoba. Tárgyak sokaságát csodálhatják meg a látogatók látványtári elrendezésben, köztük Zsolnay-kerámiákat, Gallé- és Tiffany-üvegeket, Lalique-ékszereket. Főként Bugatti exkluzív bútorai révén felvillan a keleti művészet hatása, de megismerhetjük a századforduló magyar művészetében az erdélyi gyökerek és a magyar nemzeti múlt inspiráló szerepét is.

A villa szecessziós belső terei korhű környezetet teremtenek a kiállítás számára. Az egykori tulajdonos Ráth Györgyre – aki a korszak egyik legjelentősebb műgyűjtője és az Iparművészeti Múzeum első főigazgatója volt – a képtár és a historizáló ebédlő rekonstrukciójával emlékezünk.

 

Ráth szellemiségének megfelelően a villában a régmúlt és a jelen alkotásai együtt vannak jelen, hiszen két kortárs üvegművész szecesszió-ihlette művei, valamint Katti Zoób enteriőrökbe illesztett kreációi szintén helyet kaptak a kiállítótérben.

Jegyár: egységesen 4000 Ft/fő, kedvezmény nem érvényesíthető.

Helyszín: Ráth György-villa, Városligeti fasor 12.

Jegyvásárlás itt.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kiállítóterek hőmérséklete 18 °C.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/680,A+mi+szecesszi%C3%B3nk+%E2%80%93+T%C3%A1rlatvezet%C3%A9s+magyar+nyelven