Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Az Iparművészeti Múzeum is résztvevője lesz 2023. március 13-án a DEMÓ 6 elnevezésű digitális múzeumpedagógiai élménynapnak, amelynek idei tematikája a „Reformkor és szabadságharc”. Az online edukációs programban több mint 20 budapesti és vidéki múzeum gyűjteményéből számos különleges korabeli tárgy kerül majd fókuszba. Ne felejtsenek el regisztrálni!

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája hatodik alkalommal szervezi meg a programot azzal a céllal, hogy az iskolai ismereteket összekösse a múzeumokban fellelhető műalkotásokkal. Például a korszakhoz kapcsolódó öltözékeket, eszközöket játékos formában, kvíz vagy tárgyfelismerő feladatok segítségével ismerhetik meg a gyerekek. A szervezők abban is segítséget adnak, hogy mindezt 3 korosztályra bontják: alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás.

Az Iparművészeti Múzeum a gyűjteményében található reformkori darabokat emelt be élményalapú feladataiba, hogy szemléltesse az 1825-tól 1848-ig tartó időszak tárgykultúráját, öltözködési szokásait vagy a korabeli tanítás és tanulás érdekes metódusait. A LearningsApps tanulókockákat múzeumpedagógusaink úgy állították össze, hogy a gyerekek a lexikális tudáspróbán kívül az egykori divatot és lakberendezést is – játékos formában – megismerhessék. Illetve egy izgalmas kvízjáték segítségével bebizonyíthatják, hogy mi mindent tudnak a kétszáz évvel ezelőtti oktatásról, a régi tantárgyakról és a betűvetés fortélyairól.

A változatos múzeumpedagógiai tartalmak, valamint a játékok – a regisztráció után – a pedagógusoknak ingyenesen elérhetőek lesznek virtuális feladatsorok formájában, és a március 13-i DEMÓ 6 naptól szabadon használhatók majd oktatási célra. A programra a Mozaik Múzeumtúra weboldalán lehet jelentkezni.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/699,Online+id%C5%91utaz%C3%A1s+a+reformkorba