Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Már nem sokat kell várni, hogy elinduljanak az általános iskolásoknak szóló nyári táboraink a Ráth György-villában és a Nagytétényi kastélyban: a nyomozós alkotótábor, a művészeti és médiatábor, valamint az időutazós kastélytábor.

Kincsek villája – Nyomozós alkotótábor a Ráth György-villában
Helyszín: Ráth György-villa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
A tábor ideje: 2023. június 26–30., naponta 9–16.30 között
Korosztály: 8–12 év
Részvételi díj: 32.000 Ft/fő
Jelentkezés és bővebb információ: Péterfy Melinda, e-mail küldés, +36 20 / 411 3583
Jelentkezési határidő: 2023. június 20.
A létszám korlátozott, így a jelentkezés sorrendjében alakul ki a résztvevők névsora.

Idén nyáron sem marad izgalmak nélkül az, aki nálunk táborozik! A Ráth György-villában mindig történik valami. A táborban zajló nyomozás során a gyerekek megismerhetik a villa hajdani lakóit és személyzetét: a komorna, a szobalányok és a kertész fontos információkat adnak majd a villa előkelő vendégéiről és tárgyairól. Vajon igaz az vagy csak pletyka, hogy értékes műtárgyak tűnnek el a szobákból és a vendégek táskáiból? Ahogy az lenni szokott, mindenki gyanús, így az ifjú nyomozóknak kell kideríteniük az igazságot. A tábor résztvevői a hét folyamán megismerik a szecesszió művészetét, és természetesen jut idő az alkotásra is; többek között kártyadobozt, szecessziós füzetet, nemezből ékszert és labdát készítünk, valamint legyezőt, mécsest és vászontáskát díszítünk. A tábor végén ünnepi kiállítással zárjuk a sikeres nyomozást.

Grafikus kerestetik! Művészeti és média nyári tábor
Helyszín: Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12.)
A tábor ideje: 2023. július 24–28., minden nap 9–16 óra között
Korosztály: általános iskolás
Részvételi díj: 34.000 Ft/fő
Jelentkezés és további információ: Joó Julianna, e-mail küldés, +36 70 / 902 1064
Jelentkezési határidő: 2023. július 14.
A létszám korlátozott, így a jelentkezés sorrendjében alakul ki a résztvevők névsora.

Nyári tábor a rajzolás és az alkotás jegyében. Szeretsz rajzolni és a rajzfilmes világ is foglalkoztat? Van egy jó ötleted, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? A nyári táborban különböző művészeti technikákkal ismerkedhetsz meg. Minden nap mást próbálunk ki; sorra kerül a grafit, a szén, a pasztell, az akvarell, a kollázs és a montázs. Megnézzük, hogyan érdemes ezeket a művészi elemeket alkalmazni.
Az Iparművészeti Múzeum gyűjteménye kiváló inspirációs forrás; megismerkedünk a századforduló híres kerámiaművészeinek, bútortervezőinek és grafikusainak munkáival. A mesterdarabokból animált múzeumi GIF-et kreálunk, és kipróbáljuk a stop-motion technikát is. A tárgyalkotásról sem feledkezünk meg: készítünk egyedi rajzmappát, szecessziós névjegykártyát, ex librist, noteszt, művészei dobozt és könyvjelzőt. A tábor során sokat leszünk a kertben, az alkotótevékenység nagy része is ott zajlik. A tábor utolsó napján az alkotásokból mini kiállítást szervezünk, az elkészült munkákat a szülőknek is megmutatjuk.

Korjátékok - BETELT! 
Napközis nyári tábor általános iskolások számára

Helyszín: Nagytétényi Kastély, 1225 Budapest, Kastélypark u. 9–11.
A tábor ideje: 2023. július 10–14. 9-16 óra között
Korosztály: általános iskolások
Részvételi díj: 30.000 Ft/fő
Jelentkezési határidő: 2023. július 7.
Jelentkezés és bővebb információ: Borsai Dóra, e-mail küldés; +36 30 / 145 0990

Ismét izgalmas lesz a nyár a Nagytétényi Kastélyban! Idén újra kitárjuk a hosszú ideje zárva tartó kastély kapuit a táborozó gyereksereg előtt, és várjuk a kalandos kedvű időutazókat.
A tábor hetének minden napján egy-egy olyan régmúlt korba utazunk vissza, amelyben valami izgalmas dolog történt a kastéllyal vagy az egykor ott élőkkel. Régi tárgyak, történetek, jelmezek és zenék segítségével elevenítjük fel az ókort, a középkor végét, a kastély fénykorát jelentő későbarokk időszakot, a 19. századot és végül a modern, múzeumi időket is. Olyan jeleneteket játszunk el, amelyekben megelevenedik az idő és a tér, és titkait feltárva elénk lép többek között Száraz Julianna és Hugonnai Vilma. Természetesen idén is fogunk nyomozni, sokat alkotunk majd, és mindent játékkal szővünk át. Ha szereted a művészetet, a régi kincseket, és még az alkotás sincs ellenedre, ismét köztünk a helyed!

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/717,Ny%C3%A1ri+t%C3%A1borok+a+R%C3%A1th-vill%C3%A1ban+%C3%A9s+a+Nagyt%C3%A9t%C3%A9nyi+Kast%C3%A9lyban