Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

„A hajnalpír országa”

Egyedülálló, a koreai művészetet bemutató új időszaki kiállításunkhoz kapcsolódóan június 24-én 18-24 óráig a koreai kultúrába kóstolhatnak bele látogatóink: harcművészeti bemutatók és próba, ügyességi játékok, restaurálási műhelytitkok, koreai sorozatok a kutató szemszögéből, valamint múzeumpedagógiai kézműves foglalkozások gyerekeknek és felnőtteknek.


18.15-20.00 Jó keleti harcművész lenne? Próbálja ki magát! A látványos „deszkatörő” taekwondo és hapkido bemutató után profik útmutatásával gyakorolhat bárki nemre, korra tekintet nélkül, még akkor is, ha eddig soha nem próbálta.

20.00 „A palota ékköve” - koreai történelem a televíziós filmsorozatokon keresztül, mítosz és valóság.
Dr. Csoma Mózes előadása.

21.00-23.00 A restaurálás műhelytitkai
Restaurátoraink közreműködésével a koreai kiállításhoz kapcsolódó tárgyak restaurálási folyamatának bemutatása próbaanyagokon, valamint diafilmvetítéses előadással.

18.00-20.00 óráig folyamatosan:

Múzeumpedagógiai foglalkozás gyermekeknek és felnőtteknek
Hanbok: Koreai minták alapján pici papír hanbok (tradicionális koreai viselet) készítése gyermekeknek.
Óvodásoknak mesesarok: Ismerkedés egy népszerű koreai mesehős, Simcheong történetével, aminek alapján a gyermekek lerajzolhatják az általuk elképzelt mesefigurát. A három legjobb rajzot az est folyamán díjazzuk.
Papír lótuszvirág készítése felnőtteknek.


18.00-24 óráig folyamatosan:

Célbadobós koreai játék: tuho
A tuho műveléséhez nagyfokú koncentráció szükséges. És persze kitartás. A tuho a mai napig igen népszerű Koreában a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Ezen az estén bárki kipróbálhatja!

Koreai táblajáték: baduk
A baduk a japán go táblajáték koreai megfelelője. Az est folyamán a kertben a Koreai Baduk Centrum koreai tagjai több táblán mutatják be és tanítják meg a játékot, amelyet a nagyközönség is játszhat egészen éjfélig.

Teabemutató és teakóstolás
Koreában nagy hagyománya van a ginzengből készült tea fogyasztásának. Nyitástól zárásig tradicionális teabemutatót és teakóstolást tart a kertben szakavatott vendégünk.

Mit is jelent: a hajnalpír országa?
Megtudhatja, ha az este folyamán részt vesz valamelyik tárlatvezetésünkön új koreai kiállításunkban.


További információ: + 36 1 456 51 10, +36 1 456 51 08
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/90,Hopp+Ferenc+Kelet-%C3%81zsiai+M%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeum?type=archive