Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

 

Kiállításaink, programjaink:

Művészet mindenkinek  –  A Victoria & Albert Museum, a világ első iparművészeti múzeuma (szeptember 16-ig!)

A Victoria & Albert Museum kurátorai által összeállított anyag a világ legnagyobb iparművészeti és designmúzeumának történetét tekinti át a kezdeti lépésektől egészen napjaink kortárs designgyűjtéséig. A kiállításon mintegy 350 tárgy szerepel, többségében a Victoria & Albert Museum gyűjteményéből. Az anyagot más, hasonló profilú múzeumoktól kölcsönzött tárgyak egészítik ki, az Iparművészeti Múzeum több műtárgya is szerepel a tárlaton.

Augusztusban minden pénteken, 16.00-kor a kiállításra váltott belépővel tárlatvezetésen is részt vehetnek!

 

Mozdulat  –  A magyar mozdulatművészet története és kapcsolatai 1902-1950 között (szeptember 9-ig!)

A kiállítás elsősorban fényképek segítségével mutatja be a magyar mozdulatművészet történetét 1950-ig.

Augusztus 25-én 14.00-kor Beke László művészettörténész (MTA BTK Művészettörténeti Intézet), szeptember 1-én, 14.00-kor pedig Detre Katalin társadalomtörténész tart tárlatvezetést a kiállításban.

Augusztus 23-án és 30-án, 16.00-kor:
"Minden ember egy táncos" A Magyar Mozdulatkórus (az Orkesztika Alapítvány –  Mozdulatművészeti Stúdió műkedvelő csoportja) bemutatója, amibe a közönség is bekapcsolódhat.

A tárlatvezetéseken és a bemutatókon a kiállítás belépőjegyével (800 Ft)lehet részt venni!

 

Art deco és modernizmus - Lakásművészet Magyarországon, 1920 – 1940
(november 11-ig meghosszabbítva!)

Az első világháborút követő két évtized sok változást, árnyalatot hozó, izgalmas periódusa az otthon művészetének. A bauhaus nevével fémjelzett „klasszikus modern” erős hatását modelláló, elegáns art deco, a magyar közízlést mélyen meghatározó eklektika és népies irányzatok összetett képét rajzolják a korszak lakásművészetének.

 

Lezárult az Iparművészeti Múzeum tervpályázata!

Az Iparművészeti Múzeum áprilisban hirdette meg nemzetközi építészeti tervpályázatát, amely az intézmény megújulásást, világhírű gyűjteményeinek hozzáférhetőségét, a "nagy kicsomagolást" és a Lechner-palota újjászületését célozza. A pályázati dokumentációt 42 építésziroda vásárolta meg. A zsűrinek augusztus 10-ig kell döntést hoznia a benyújtott munkákról.

 

Képtelen tárgyak!

Továbbra is várjuk a legképtelenebb, leghasználhatatlanabb tárgyakat! A beküldött fotókkal belépőjegyeket nyerhetnek Művészet mindenkinek c. kiállításunkra! További információ a pályázatról a honlapunkon.

 

Csatlakozzon a Facebookon Ön is az Iparművészeti Múzeum rajongóihoz!

Múzeumi boltunk Facebook-oldalán megismerheti a legújabb termékeinket!

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/114,IMM.hu+h%C3%ADrlev%C3%A9l+-+2012+augusztus