Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

  

    

 

                 Közérdekű közlemény


 

A Ráth György-villa 2018. szeptember 14-től újra látogatható a Városligeti fasor 12-es zám alatt.

 

Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt 2017. szeptember 4-től zárva tart. Felújítási munkálatok miatt a Nagytétényi Kastély 2018. január 15-től nem látogatható.

 

A felújítási munkálatok alatt múzeumpedagógiai programjaink az Iparművészeti Múzeum filiáléjába, a Ráth György-villába helyeződtek át.


 

 

Születésnapi programok a Ráth György-villában

Múzeumunk a születésnapos gyerekeket is érdekes programokkal várja. A meghívott társaság együtt fedezheti fel a századfordulós villa kincseit, majd próbára teheti a kézügyességét és felköszöntheti az ünnepeltet. A kétórás program első felében a gyerekek a múzeum kiállításával ismerkednek meg, majd kézműves foglalkozás vár a csapatra, amelyet az ünneplés, a torta elfogyasztása és az ajándékozás követ.

Nyári animációs tábor a Ráth György-villában

A nyári animációs tábor keretében gyerekek készítettek filmet az Iparművészeti Múzeum Ráth György-villájának állandó kiállításához.

Programjaink a Ráth György-villában

Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható az Iparművészeti Múzeum Városligeti fasor 12-es szám alatt található Ráth György-villája, ahol a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításával várja a látogatókat. A kiállítás programját szakmai és szubjektív tárlatvezetések, előadások, workshopok, műhelylátogatások és múzeumpedagógiai foglalkozások kísérik.

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak a Ráth György-villában

Az óvodás és iskolás csoportok számára meghirdetett foglakozások tematikus jellegűek, a kiállítótérben, illetve a múzeumpedagógiai műhelyben zajlanak. Töltse le a foglalkozásiankat bemutató szórólapot!

 

Múzeumpedagógiai Osztályunk vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

 

Az Iparművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztálya a VEKOP-7.3.4-2017-00006 azonosító számú projektje a Széchényi 2020 program, a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért című felhívás keretében 25 000 000 forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Múzeumpedagógiai kiadványok és segédanyagok

Múzeumpedgógiai programjainkhoz kapcsolódó segédanyagaink megtekinthetők és letölthetők aloldalunkról.

Papírszínházzal és animációs kisfilmmel pályáztunk a Múzeumpedagógiai Nívódíjra
 

2017-ben múzeumunk is pályázott a legrangosabb szakmai díjnak számító Múzeumpedagógiai Nívódíjra a Breuer újra itthon című kiállításunkhoz készült papírszínházzal és animációs kisfilmmel.
Az izgalmas tervezés a Múzeumpedagógiai Osztály munkatársainak vezetésével, a megvalósítás a gyermekekkel közösen zajlott!

   

Rólunk

 

A Ráth György-villa 2018. szeptember 14-től újra látogatható!
 

Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt 2017. szeptember 4-től zárva tart.


Felújítási munkálatok miatt a Nagytétényi Kastély 2018.
január 15-től zárva tart.

Programjaink

Aktuális múzeumpedagógiai programjaink, továbbá tárlavezetéseink és egyéb programjaink a Ráth György-villában zajlanak.

     

 

Utoljára módosítva 2019. augusztus 26. 15:23:18
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/muzped/