Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

 

Klikkelj és tanulj!

A művészettörténetből érettségizőket, felvételizőket és a pedagógusokat segítjük online elérhető oktatási tartalmakkal, érettségi tételek kidolgozásával, melyek a múzeum gyűjteményéhez is szorosan kapcsolódnak. Az általános iskolások számára egy-egy tantárgyhoz kapcsolódó, játékos keresőlap készül, melyek megoldása közben az iparművészettel és a Ráth György-villában kiállított műtárgyakkal is megismerkednek a diákok. Ezek a feladványok szorgalmi feladatként jól hasznosíthatók tanárok számára is.

Induljon a farsang, készíts színes maszkot!

Ha nem is lesznek az idén zsúfolt farsangi bálok, hangos karneválok, ki űzi el a telet, ha nem ti?! Az iskolaudvaron vagy otthon bátran farsangozhattok, készítsetek hozzá színes papírmaszkot. Múzeumpedagógusaink megmutatják, hogyan.

Születésnapi programok a Ráth György-villában

Múzeumunk a születésnapos gyerekeket is érdekes programokkal várja. A meghívott társaság együtt fedezheti fel a századfordulós villa kincseit, majd próbára teheti a kézügyességét és felköszöntheti az ünnepeltet. A kétórás program első felében a gyerekek a múzeum kiállításával ismerkednek meg, majd kézműves foglalkozás vár a csapatra, amelyet az ünneplés, a torta elfogyasztása és az ajándékozás követ.

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak a Ráth György-villában

Az óvodás és iskolás csoportok számára meghirdetett foglakozások tematikus jellegűek, a kiállítótérben, illetve a múzeumpedagógiai műhelyben zajlanak. Töltse le a foglalkozásiankat bemutató szórólapot!

 

Múzeumpedagógiai Osztályunk vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

 

Az Iparművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztálya a VEKOP-7.3.4-2017-00006 azonosító számú projektje a Széchényi 2020 program, a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért című felhívás keretében 25 000 000 forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Múzeumpedagógiai kiadványok és segédanyagok

Múzeumpedgógiai programjainkhoz kapcsolódó segédanyagaink megtekinthetők és letölthetők aloldalunkról.

   

Rólunk

 

Ráth György-villa

Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt 2017. szeptember 4-től zárva tart.


Felújítási munkálatok miatt a Nagytétényi Kastély 2018.
január 15-től zárva tart.

Programjaink

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a járványhelyzet miatt a múzeumpedagógiai programokat további intézkedésig szüneteltetjük. Kérjük, kövessék figyelemmel honlapunkat és közösségimédia-felületeinket!

     

 

Utoljára módosítva 2021. augusztus 28. 12:41:17
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/muzped/