Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide!
 
 

A toll fénye
2011. július 22-24. 
Az évszázadok során számos művész fáradozott azon, hogy megtalálja a legmegfelelőbb arányokat az arab szépírás (kalligráfia) és a formák egyensúlyának tökéletesre fejlesztéséhez. Amikor a betűk kialakításában már elérték céljukat, figyemüket az íráskép legszebb formába öntésére fordították, hogy az méltó lehessen a legmagasabb rangú szövegek bemutatására.

Ez a gondosan válogatott anyag az arab és iszlám világ különböző területein alkalmazott kalligráfiai-technikákat mutatja be a Kuvaiti Iszlám Művészeti Központ gyűjteményének tükrében. Az alkotások hidat képeznek azon országok között, ahol az arab kalligráfia művészetét gyakorolják, így az arab világ mellett Kínától, Iránon és Törökországon keresztül az Egyesült Államokig átívelve ismerhetjük meg az arab szépírás művészetét.
A nyitva tartás ideje alatt délutánonként 13-14.30 óráig kalligráfia workshoppal, 15.30-18 óráig kalligráfia bemutatóval várjuk a látogatókat.
A kiállítás ingyenesen látogatható!

 

Iparművészeti Múzeum
1091 Budapest, Üllői út 33-37.
Tel.: +36 1 456 5107
E-mail: info@muzeum.hu
Skype: iparmuveszeti.muzeum
Szerkesztő: Szabó Krisztina
www.imm.hu

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/66,IMM+-+A+toll+f%C3%A9nye