Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Jelen projekt az ARTNOUVEAU projekt folytatása, amely sikeresen megvalósult a DTP első pályázati felhívása nyomán. Ebben a projektben a kiszélesített partnerség jelentős eredményeket ért el a transznacionális szakmai együttműködésben a szecesszió területén. A projekt további kihívásokat is felfedett, amelyekkel a közös szecessziós kulturális örökséggel rendelkező közösségek néznek szembe.

A szecesszió kétségtelenül a történelem és a mindennapi élet része a Duna menti régió (DR) városaiban, és remélhetőleg a jövőjük szerves része is lesz. A szecesszió hozzájárult a régió kulturális identitásának kialakulásához, kohéziós erőként használható számos közösség összehozásában. A különböző szecesszió-képek meghatározták a városi élet számos aspektusát a múltban, a jelen és a jövő városai számára pedig új irányelvek kialakítására alkalmasak. A szecessziós művek lélegzetelállító ragyogásban, szépségben és tökéletes művészi kivitelben bővelkednek, ezzel tehetik a régiót egyedülállóvá és még vonzóbbá a turisták számára.

Az ARTNUVEAU2 vállalja, hogy felelősséggel és fenntarthatóan használja a szecesszió kulturális örökségét a DR kulturális identitásának erősítésére és gazdasági növekedésének ösztönzésére. Ahhoz, hogy ebben sikeres legyen, a partnerség – oktatási tevékenységeken keresztül – növeli a nagyközönség tudását a szecesszióról, arra ösztönözve a nyilvánosságot, hogy tisztelje, méltányolja, megóvja és méltóbban gondját viselje a szecessziós örökségnek.

Továbbá, a projekt hozzájárul a szecesszióra szakosodott szakmai közösség kialakításához a Duna Régióban, illetve az intézményi kereteket is erősíti, amelyek így jobban tudják óvni, irányítani és népszerűsíteni a szecessziót. Ez pedig növeli a szecessziós örökség elismertségét a helyi lakosok körében, valamint fokozza annak turisztikai vonzerejét.

Ezen kívül a projekt profi szintre emeli a szecesszió turisztikai értékesítését a turisztikai ágazat bevonásával, így járulva hozzá a turisztikai ajánlatok és szolgáltatások változatossá tételéhez és fejlesztéséhez a régióban, amely gazdasági növekedéshez vezet, bevételt termel és serkenti a munkahelyteremtést.

Partnerek:

 Név
 Típus  Ország
 Nagyvárad önkormányzata  Vezető partner  Románia
 Nagyváradi Városi Múzeum – Kulturális Központ  ERDF partner  Románia
 Nemzeti Örökség Intézete  ERDF partner  Románia
 Iparművészeti Múzeum  ERDF partner  Magyarország
 MAK (Iparművészeti Múzeum, Bécs)  ERDF partner  Ausztria
 Iparművészeti Múzeum  ERDF partner  Horvátország
 Szlovák Műszaki Egyetem Pozsony  ERDF partner  Szlovákia
 Kodolányi János Egyetem  ERDF partner  Magyarország
 Köztársasági Műemlékvédelmi Intézet  IPA partner  Szerbia
 Reseau Art Nouveau Network  Társult partner  Belgium
 Közberuházási, Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium  Társult partner  Románia
 Ljubljanai Egyetem  Társult partner  Szlovénia
 Kulturális Minisztérium, Szerbia  Társult partner  Szerbia
 Osztrák Szövetségi Kancellária – Művészeti és Kulturális Minisztérium  Társult partner  Ausztria
 Osztrák Nemzeti Turisztikai Iroda  Társult partner  Ausztria
 Osztrák Idegenvezetők Szövetsége  Társult partner  Ausztria
 Horvát Kulturális Minisztérium  Társult partner  Horvátország
 Zágrábi Idegenvezetők Szövetsége  Társult partner  Horvátország
 Metropolitan Intézet Pozsony  Társult partner  Szlovákia


További információk: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/artnouveau2

Letölthető anyagok

Utoljára módosítva 2024. február 22. 10:32:23
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/contents/294,DTP3-748-2.2-ARTNOUVEAU2+%E2%80%93+A+Duna+menti+r%C3%A9gi%C3%B3+kultur%C3%A1lis+identit%C3%A1s%C3%A1nak+er%C5%91s%C3%ADt%C3%A9se+a+k%C3%B6z%C3%B6s+szecesszi%C3%B3s+%C3%B6r%C3%B6ks%C3%A9g+seg%C3%ADts%C3%A9g%C3%A9vel