Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Pályafutása elején sok fiatal alkotó érezheti úgy, hogy magukra maradnak az iparművészet, a design világában: nehezebben jutnak információhoz, nehezen találnak utat munkáik a közönséghez. Attól is tarthatnak, szakmai kapcsolataik elhalványulnak, megszakadnak.

Ezen gondok megoldására jött létre 30 éve a Fiatal Iparművészek Stúdiója, mely immár közhasznú egyesületként, elismert szakmai szervezetként tevékenykedik. A FISE sikerének titka például, hogy a tagok között számos - a kortárs design élvonalába tartozó, nemzetközi szinten is kimagasló munkákkal rendelkező - alkotó van, akik nem csak az egyesület életében való jelenlétükkel növelik a FISE presztizsét, hanem aktívan részt is vesznek annak működtetésében. Nemzetközi kiállításaikról, belvárosi Galériájukról, többet is megtudhatunk a www.fise.hu címen elérhető honlap segítségével.

A magyar iparművészet hagyományait a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalon kívánja képviselni, ehhez nyújt segítséget 350 tagjának. Körlevélben tájékoztat a felderített lehetőségekről, pályázatokról; honlappal, kiadványokkal és kiállításokkal - olyanokkal, mint az Iparművészeti Múzeumban látható FISE30 - igyekszenek nagyobb publicitást biztosítani. A tagok három teremben látható ünnepi kiállítása nem csupán szép tárgyak prezentációja, hanem egy közösségben érlelt önmeghatározás, a fiatalok válasza a kortárs magyar iparművészet előtt álló feladatokra. Egyszerre mutatja be az egyéni teljesítményeket, a korosztály művészi színvonalát és az Egyesület szakmai rangját.

Ajánljuk tehát értő figyelmükbe az ifjú alkotók FISE30 első emeleti kiállítását, az iparművészet minden területét (belsőépítészet, fotó, grafika, ipari forma, öltözék, ötvös, szilikát, textil) megjelenítő nagyszerű munkákat!
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/exhibits/view/183,FISE+30+%E2%80%93+A+Fiatal+Iparm%C5%B1v%C3%A9szek+St%C3%BAdi%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet+30+%C3%A9ves+jubileumi+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa?type=archive