Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

2011. február 21-én hétfőn, az Iparművészeti Múzeum munkatársai előtt adta át újabb öt évre szóló kinevezését Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője Dr. Takács Imre főigazgatónak, aki pályázat útján nyerte el a megbízatást. Az ünnepi állománygyűlést megtisztelte jelenlétével Szőcs Géza kulturáért felelős államtitkár, Hammerstein Judit helyettes államtitkár és Elekes Botond, a NEFMI kabinetfőnöke is.

Takács Imre 1983-ban szerzett művészettörténészi diplomát Budapesten. 1997-ig a Magyar Nemzeti Galéria Régi Magyar Gyűjteményének kurátora, majd vezetője, 1997-től a Szépművészeti Múzeum vezető munkatársa, a 2006-ban megnyílt Luxemburgi Zsigmond kiállítás program-irányítója volt. 2006 tavaszától 2007 őszéig, majd 2010 őszétől ismét az Iparművészeti Múzeum főigazgatója. Művészettörténeti kutatásai és publikációi elsősorban a gótikus művészethez kapcsolódnak.

A főigazgató programjának középpontjában a múzeumi épületek rekonstrukciója és az intézmény fejlesztése, egy, az egész társadalom számára elérhető, lüktető, eleven művészeti központ kialakítása áll. A fejlesztés az Iparművészeti Múzeum kiemelkedő értékű műemléképületeinek felújításán túl a szervezet megújítását és saját állandó kiállításainak felépítését is jelenti, amellyel a múzeum közel 140 éve tartozik a hazai és a nemzetközi közvéleménynek. Ez magában foglalja az európai, benne a magyar művészet soha senki által nem látott gazdagságú bemutatását, többek között a világ egyik legjelentősebb orientalista művészeti gyűjteményének megnyitását, amelyből mindeddig csak ízelítőket láthatott a közönség. A népeket, kontinenseket és civilizációkat összekapcsoló kulturális híd megalkotásával a magyar múzeumi szakma korszerű mondanivalóval rendelkező, új, egyetemes és maradandó szellemi értéket hoz létre Budapesten.

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/news/view/14,2010.+okt%C3%B3ber+15-%C3%A9t%C5%91l+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeum+f%C5%91igazgat%C3%B3ja+dr.+Tak%C3%A1cs+Imre