Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

 

A napokban ünnepeltük a roma kultúra világnapját (Nemzetközi Roma Nap), amelyhez az Iparművészeti Múzeum ismét csatlakozott a Google Arts & Culture felületén. Míg a tavaly publikált interjú azt mutatta be, hogyan merített ihletet a roma kultúrából egy kortárs magyar divattervezőpáros, idén három roma gyerek választott ki egy-egy tárgyat vagy tárgyegyüttest a múzeum gyűjteményéből, és elmondta, hogyan kapcsolódik az adott műtárgyhoz.

A történetek második felében a kiválasztott műtárgyakat őrző gyűjteményi főosztályok vezetői, Dr. Horváth Judit, Radványi Diána és Dr. Pandur Ildikó meséltek az adott alkotásokról, és elhelyezték azokat a hazai kortárs vagy európai kultúrtörténetben.

  Az Iparművészeti Múzeum 2024-es projektjét a Tarnabod és mi (TaMi Egyesület) segítő szervezet fogadta be, amelynek tagjai már több mint egy évtizede állnak kapcsolatban a helyi oktatási intézményekkel. Táborokat, foglalkozásokat, közös főzést és mentorprogramokat szerveznek a gyerekeknek.

  A három tárgyról – a paq bútorokról, a sakk-készletről és az asztronómiai óráról – készült online tárlatok itt, itt és itt láthatóak.

A virtuális kiállításokat Sztankovics Sarolta digitális nyilvántartási szakreferens készítette.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/news/view/820,Mi%C3%A9rt+fontos+nekem%3F