Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

AZ ÚJRANYITÁS ALKALMÁBÓL MEGHIRDETETT PROGRAMOK

INGYENES TÁRLATVEZETÉSEK A KIÁLLÍTÁSBAN

Szeptember 13-án

  • 15:00-16:00 Pandur Ildikó: A századelő fényei
  • 16:00-17:00 Balla Gabrilella: A szecesszió örök virágai – A stílus kerámia- és üvegművészete
  • 17:00-18:00 Horváth Hilda: Ráth-villa: művészi otthon és múzeum BETELT
  • 18:00-19:00 Vermes Zoltán: 400 nap Ráth

A TÁRLATVEZETÉSEK A MI SZECESSZIÓNK C. KIÁLLÍTÁSBAN KEZDŐDNEK, MAJD AZ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSBAN FOLYTATÓDNAK, AHOL HORVÁTH JUDIT VEZETI KÖRBE A RÉSZTVEVŐKET.

Szeptember 14-én

  • 15:00-16:00 – Krisztina Gerhardt, Rita Komporday: Exhibition tour for the permanent exhibition: Art Nouveau – a Hungarian Perspective and for the temporary exhibition: In circulaion: Artista (in English)
     
  • TOVÁBBI RÉSZLETEK, REGISZTRÁCIÓ

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK ÓVODÁSOKNAK ÉS ISKOLÁSOKNAK

Az óvodás és iskolás csoportok számára meghirdetett foglakozások tematikus jellegűek, a kiállítótérben, illetve a múzeumpedagógiai műhelyben zajlanak.
Időpont: kedd-péntek 10.00-17.00

SZÜLETÉSNAPI PROGRAMOK GYERKEKNEK

TÁRLATVEZETÉSEK MAGYARUL ÉS IDEGEN NYELVEN
Tárlatvezetések egyéni és csoportos látogatók számára a múzeumi nyitvatartási időben, hétfő kivételével 10.00-16.30 között.

 

IDŐPONTOS PROGRAMOK

PEDAGÓGUS TÁJÉKOZTATÓ NAP
A Pedagógus Tájékoztató Napon általános és középiskolai tanárok, illetve felsőoktatásban dolgozók ingyenes tárlatvezetésen, ezt követően pedig a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások workshopjain vehetnek részt.

CSALÁDI ALKOTÓMŰHELY
A hétvégi családi programok alkalmat teremtenek arra, hogy a tárgyak üzenetét játékosan fedezzük fel, és különböző iparművészeti technikákat próbáljunk ki.

TEÁZZON VELÜNK! SENIOR PROGRAM
Egy óra egy csésze kellemes tea, lenyűgöző műalkotások és hangulatos beszélgetések közepette. E keddi délutánokon szépkorú látogatóinkat nemcsak speciális témák mentén futó tárlatlátogatásra, de alkotó tevékenységre is szeretettel várjuk.

SZECESSZIÓS AKADÉMIA
Gondolatébresztő előadások, konferenciák, kötetlen beszélgetések és eszmecsere művészettörténészekkel, történészekkel, restaurátorokkal, építészekkel, műgyűjtőkkel, galeristákkal, régészekkel, dizájnerekkel a szecesszióról.

DIZÁJN CSÜTÖRTÖK – MŰHELYLÁTOGATÁSOK
Látogass el az Iparművészeti Múzeum munkatársaival a város jelentős dizájnstúdióiba, ahol különböző kortárs iparművészek műhelyeibe nyerünk betekintést. Nemcsak a technikákkal és az eszközökkel ismerkedünk meg, hanem a művészek hétköznapjaiba is bepillantást nyerünk. Alkalomszerűen technikai bemutatóra is sor kerül!

VÁROSI SÉTA A SZECESSZIÓ JEGYÉBEN
Kapovits Réka építészmérnök vezetésével fedezd fel Budapest legszebb szecessziós épületeit, melyeket belülről is megtekinthetsz.
A séta során a Ráth György-villában és a Bedő-házban a békebeli magyar századfordulós hangulatú, polgári élet legfontosabb enteriőrjeit tekintheted meg, majd a magyar és bécsi szecesszió mestereinek több mint száz éve épült egyházi épületeit keressük fel. De ellátogatunk az egykori mulatóba, a Török-bankházba is.

PROGRAMOK AZ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSBAN - KÖRFORGÁSBAN: ARTISTA STÚDIÓ

2018. október 11. 18 óra: DIVAT-E A CÍRKUSZ? CIRKUSZ-E A DIVAT?
Hogyan inspirálhatja a cirkusz a divatot, és viszont: milyen trendek érvényesülnek ma a hagyományos és a kortárs cirkusz területén?

2018. november 8. MŰHELYLÁTOGATÁS AZ ARTISTA STÚDIÓBAN

2018. november 22. 18 óra: NŐTÍPUSOK ÉS DIVAT
Ez alkalommal azt a problémát járjuk körül, hogy Magyarországon egy divattervezőnek hányféle nőtípust kell kiszolgál¬nia. A program meghívottja egy pszichológus, aki a lélektan oldaláról megközelítve jeleníti meg a különféle női típusokat.

2018. november 29. 18 óra: 25 ÉV A MAGYAR DIVATSZAKMÁBAN
Ez a program a divattervezés talán egyik legizgalmasabb oldalába enged majd bepillantást, és igyekszünk meglepő tényekkel is szolgálni arról, hogy lehet egy kis országban talpon maradni.

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/485,Programok+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-vill%C3%A1ban