Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

TÁRLATVEZETÉSEK

Az alábbi pénteki és szombati napokon tárlatvezetéssel várjuk egyéni látogatóinkat (max. létszám 15 fő). Az előre meghirdetett, időpontos tárlatvezetések esetén a jegyár egységesen 2 000 Ft. További kedvezmény nem vehető igénybe.

A programon való részvétel reigsztráció köteles: e-mail küldés

2018. október 12. péntek 16.00 BETELT
2018. november 9. péntek 16.00 Pandur Ildikó: A századelő fényei
2018. november 17. szombat 10.00
2018. december 7. péntek 16.00

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK ÓVODÁSOKNAK ÉS ISKOLÁSOKNAK

Az óvodás és iskolás csoportok számára meghirdetett foglakozások tematikus jellegűek, a kiállítótérben, illetve a múzeumpedagógiai műhelyben zajlanak.
Időpont: kedd-péntek 10.00-17.00

SZÜLETÉSNAPI PROGRAMOK GYERKEKNEK

TÁRLATVEZETÉSEK MAGYARUL ÉS IDEGEN NYELVEN
Tárlatvezetések egyéni és csoportos látogatók számára a múzeumi nyitvatartási időben, hétfő kivételével 10.00-16.30 között.

IDŐPONTOS PROGRAMOK

PEDAGÓGUS TÁJÉKOZTATÓ NAP
A Pedagógus Tájékoztató Napon általános és középiskolai tanárok, illetve felsőoktatásban dolgozók ingyenes tárlatvezetésen, ezt követően pedig a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások workshopjain vehetnek részt.

CSALÁDI ALKOTÓMŰHELY
A hétvégi családi programok alkalmat teremtenek arra, hogy a tárgyak üzenetét játékosan fedezzük fel, és különböző iparművészeti technikákat próbáljunk ki.

TEÁZZON VELÜNK! SENIOR PROGRAM
Egy óra egy csésze kellemes tea, lenyűgöző műalkotások és hangulatos beszélgetések közepette. E keddi délutánokon szépkorú látogatóinkat nemcsak speciális témák mentén futó tárlatlátogatásra, de alkotó tevékenységre is szeretettel várjuk.

SZECESSZIÓS AKADÉMIA (Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része)
Gondolatébresztő előadások, konferenciák, kötetlen beszélgetések és eszmecsere művészettörténészekkel, történészekkel, restaurátorokkal, építészekkel, műgyűjtőkkel, galeristákkal, régészekkel, dizájnerekkel a szecesszióról.

Időpontok:

  • 2018. október 14. vasárnap 15.00–17.00 Mit ér a bútor, ha régi? – bútorbecsüs óra Pauló Tamással, a BÁV Akadémia tanárával BETELT

  • 2018. október 17. szerda 17.00–18.00 Roncscsillárok restaurátor szemmel – Szilágyi Vera ötvös restaurátor előadása

  • 2018. október 24. szerda 17.00-18.00 Hogyan rendezzünk kiállítást? Beszélgetés Horváth Hildával és Somlai Tiborral

Az Iparművészeti Múzeum filiáléjában, a városligeti Ráth György-villában a szecessziót mutatjuk be világhírű műtárgyakkal. A kiállítás kurátora Horváth Hilda és Somlai Tibor belsőépítész a kiállítás előkészületeibe, a kiállítás tervezésébe, kivitelezésébe nyújtanak betekintést. Mitől lesz érdekes egy kiállítás? Hogyan tud együtt dolgozni a művészettörténész és a belsőépítész? Hogyan tegyük befogadhatóvá a kiállított tárgyakat? – többek között ezekre keressük a választ Horváth Hilda művészettörténész és Somlai Tibor belsőépítész beszélgetése közben.

  • 2018. november 7. szerda 17.00–18.00 Loïe Fuller – 90 éve halott az egyik első nemzetközi sztár” Pandur Ildikó előadása

DIZÁJN CSÜTÖRTÖK – MŰHELYLÁTOGATÁSOK (Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része)
Látogass el az Iparművészeti Múzeum munkatársaival a város jelentős dizájnstúdióiba, ahol különböző kortárs iparművészek műhelyeibe nyerünk betekintést. Nemcsak a technikákkal és az eszközökkel ismerkedünk meg, hanem a művészek hétköznapjaiba is bepillantást nyerünk. Alkalomszerűen technikai bemutatóra is sor kerül!

VÁROSI SÉTA A SZECESSZIÓ JEGYÉBEN (Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része)
Kapovits Réka építészmérnök vezetésével fedezd fel Budapest legszebb szecessziós épületeit, melyeket belülről is megtekinthetsz.
A séta során a Ráth György-villában és a Bedő-házban a békebeli magyar századfordulós hangulatú, polgári élet legfontosabb enteriőrjeit tekintheted meg, majd a magyar és bécsi szecesszió mestereinek több mint száz éve épült egyházi épületeit keressük fel. 

PROGRAMOK AZ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSBAN - KÖRFORGÁSBAN: ARTISTA STÚDIÓ

2018. október 11. 18 óra: DIVAT-E A CÍRKUSZ? CIRKUSZ-E A DIVAT?
Hogyan inspirálhatja a cirkusz a divatot, és viszont: milyen trendek érvényesülnek ma a hagyományos és a kortárs cirkusz területén?

2018. november 8. MŰHELYLÁTOGATÁS AZ ARTISTA STÚDIÓBAN (Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része)

2018. november 22. 18 óra: NŐTÍPUSOK A DIVAT ÉS A PARFÜM VILÁGÁBAN
Ez alkalommal az Artista Stúdió tervezőivel azt a problémát járjuk körül, hogy Magyarországon egy divattervezőnek hányféle nőtípust kell kiszolgálnia. A program meghívottja: Zólyomi Zsolt, Magyarország egyetlen parfümőre, akivel arra keressük a választ, hogy egy-egy illatban hogyan jelenik meg a karakter. Lehet-e egy öltözékhez parfümöt választani? Létezik-e olyan parfüm, ami kísérni tudja a mai nőt rengeteg szerepében, melyet egy nap reggeltől estig be kell töltenie?

2018. november 29. 18 óra: 25 ÉV A MAGYAR DIVATSZAKMÁBAN
A program a divattervezés talán egyik legizgalmasabb oldalába enged bepillantást. Vendégeinkkel arra a kérdésre keressük a választ, mi volt a siker titka a divatiparban a rendszerváltás előtt, és milyen tudásokra volt és van szükség ahhoz, hogy egy divatcég a rendszerváltástól máig szakadatlanul és sikeresen üzemeljen.
Meghívott vendégeink: Pataki Ági, filmproducer, ex-modell, a Váci utca 10. butik egykori alapítója és tulajdonosa és az idén 25 éves Artista Stúdió tervezői.

 

 

A rendezvények látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek promóciós és projektadminisztrációs célból. A rendezvények látogatói tudomásul veszik és elfogadják, hogy a rendezvényen történő részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és hangfelvétellel és a rendezvényen történt részvétellel nyert személyes adatokat a Adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel az Iparművészeti Múzeum kezelje. A rendezvények látogatói tudomásul veszik, hogy a kép- és hangfelvétel készítése miatt az Iparművészeti Múzeummal szemben kártérítési igény nem nyújtható be.

 

 

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/485,Programok+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-vill%C3%A1ban