Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK ÓVODÁSOKNAK ÉS ISKOLÁSOKNAK

Az óvodás és iskolás csoportok számára meghirdetett foglakozások tematikus jellegűek, a kiállítótérben, illetve a múzeumpedagógiai műhelyben zajlanak.
Időpont: kedd-péntek 10.00-17.00

TÁRLATVEZETÉSEK MAGYARUL ÉS IDEGEN NYELVEN
Tárlatvezetések egyéni és csoportos látogatók számára a múzeumi nyitvatartási időben, hétfő kivételével 10.00-16.30 óra között.

IDŐPONTOS PROGRAMOK

PEDAGÓGUS TÁJÉKOZTATÓ NAP
A Pedagógus Tájékoztató Napon általános és középiskolai tanárok, illetve felsőoktatásban dolgozók ingyenes tárlatvezetésen, ezt követően pedig a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások workshopjain vehetnek részt.

CSALÁDI ALKOTÓMŰHELY
A hétvégi családi programok alkalmat teremtenek arra, hogy a tárgyak üzenetét játékosan fedezzük fel, és különböző iparművészeti technikákat próbáljunk ki.

TEÁZZON VELÜNK! SENIOR PROGRAM
2019-ben is folytatódik népszerű programsorozatunk. E keddi délutánokon szépkorú látogatóinkat nemcsak speciális témák mentén futó előadásokkal, de egy pohár finom teával és könnyed alkotási lehetőséggel is várjuk.

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉSEK A MI SZECESSZIÓNK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSBAN
Múzeumi kollégák szakmai tárlatvezetése havi rendszerességgel a Ráth György-villa állandó kiállításában.

SZECESSZIÓS AKADÉMIA
Gondolatébresztő előadások, konferenciák, kötetlen beszélgetések és eszmecsere művészettörténészekkel, történészekkel, restaurátorokkal, építészekkel, műgyűjtőkkel, galeristákkal, régészekkel, dizájnerekkel a szecesszióról.

VÁROSI SÉTA A SZECESSZIÓ JEGYÉBEN
Kapovits Réka építészmérnök vezetésével Budapest legszebb szecessziós épületeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A séta során a Ráth György-villában és a Bedő-házban a békebeli magyar századfordulós hangulatú polgári élet enteriőrjeit, az ország első magyar magánmúzeumát és modern áruházát is felkeressük. Sétánkat a késő szecessziós egyházi építészet Európa-szerte is kiemelkedő alkotásával kezdjük, végül a Vidor Emil tervei alapján épült Bedő-háznál fejezzük be.

SZUBJEKTÍV TÁRLATVEZETÉS
A tárlatvezetéseket olyan közismert személyek – írók, költők, rendezők, színészek, zenészek - vezetik, akik a megszokott művészettörténészi nézőpontból kilépve akár személyes történetekkel, saját életükből vett példákkal vagy egyszerűen csak egy másik művészeti ág bekapcsolásával próbálják közelebb vinni a kiállítást a látogatóhoz.

A rendezvények látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek promóciós és projektadminisztrációs célból. A rendezvények látogatói tudomásul veszik és elfogadják, hogy a rendezvényen történő részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és hangfelvétellel és a rendezvényen történt részvétellel nyert személyes adatokat a Adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel az Iparművészeti Múzeum kezelje. A rendezvények látogatói tudomásul veszik, hogy a kép- és hangfelvétel készítése miatt az Iparművészeti Múzeummal szemben kártérítési igény nem nyújtható be.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/485,Programok+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-vill%C3%A1ban?type=archive