Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Maria Jeglińska, a Körforgásban sorozat aktuális résztvevője az egykori Te+Én Eszpresszó berendezési darabjául szolgáló Mikó Sándor (1927-2014) által tervezett karosszékből inspirálódva hozott létre saját dizájnt. Mikó Sándor fiával, Mikó László építésszel az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Gyűjteményének munkatársai beszélgetnek.

A Körforgásban című kiállítás-sorozatot az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztálya indította útjára. A múzeum Üllői úti főépületének rekonstrukciója idején különösen fontos, hogy a gyűjtemény raktárban pihenő darabjait is mozgásban tartsuk. A sorozat keretében arra kérünk kortárs dizájnereket, hogy miután megismerkedtek a múzeum nemzetközi színtéren is páratlanul gazdag gyűjteményével, válasszanak ki egy tárgyat, tárgycsoportot, ami munkájukat inspirálja, és azokra reflektálva hozzanak létre saját dizájnt. A múzeumi gyűjtemény inspirációja nyomán született dizájn maga is a gyűjtemény részévé válik, mely a jövőben további kiállítási relációkra nyújt lehetőséget.

A megvásárolt jegy feljogosít a villa kiállításainak megtekintésére az esemény napján 10-18 óra között, az eseménnyel egyidejűleg vagy azt követően azonban már nem lesznek nyitva a villa kiállítóterei.

Helyszín: Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12)

A résztvevők száma a villa adottságai miatt korlátozott.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/503,Apa+%C3%A9s+fia+%E2%80%93+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9szet+%C3%A9s+design+?type=archive