Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Dáni Géza Kastélynapok

Nagytétényi Kastély + Open History Nagytétényi Kastélymúzeum Nagytétény

Élettel töltjük meg a Nagytétényi Kastélyt egy hosszú hétvégére! Itt kap helyet a Kárpát-medencei Történész Műhelyek II. Konferenciája, aminek a keretében fiatal kutatók mutatják be kutatásukat a nagyközönségnek. A konferenciához kulturális és helytörténeti programok kapcsolódnak, egy felfedező túra keretében pedig a kastély kulisszatitkai is feltárulnak.

Országosan ismert kutatók mutatják be kutatásukat, a konferencia alatt történelmi élményprogramokkal (játékokkal, gyerekprogramokkal), szombat este pedig koncerttel várjuk az érdeklődőket. A kastély, a tudomány és Nagytétény összekapcsolására létrejövő program Dáni Géza, művészettörténész, lokálpatrióta, a kastélymúzeum első igazgatója és korábbi résztulajdonosa nevét viselné terveink szerint.

Az eseményt 2020. nyarán a Nagytétényi Kastély és az Open History együttműködésében szeretnénk megvalósítani, amennyiben Ön, kedves Kerületi Lakos, szavazatával támogatja a tervünket! Szerkesztői frissítés: A konferenciára kb. 30 előadót várunk, akiknek szállást, ellátást biztosítanánk és BKK bérletet öt napra. Ők az első két napon tréningen vennének részt, aminek a keretében készülnének az előadásra - erre külsős trénereket hívnánk, akik előadásmódszertan irányból fejlesztenék a csapatot, és kutatókat, akikkel tágabb kontextusban a tartalmi kérdéseket vitatnák meg. Csütörtök estére nyilvános programot szerveznénk meghívott előadókkal. Péntek este tervezzük a konferencia megnyitóját, innentől minden a helyi lakosság részvételével történik. Ekkor a meghívott előadókkal a történelem 21. századi helyzetéről, szerepéről beszélgetnénk. Ezt és innentől minden előadást felvennénk, és később nyilvánosságra hoznánk videó formájában. A konferenciát ismeretterjesztő-élményprogramok, kastélybejárás, büfé kísérné, szombat este pedig koncerttel, szabadtéri vacsorával ünnepelnénk a kastély területén. Vasárnap a konferencia zárása lenne, néhány szekció erre a napra csúszna, illetve a végszó kapna itt helyet.

További részletek a kezdeményezésről: www.kozossegrekapcsolva22.hu

Szavazat leadása a Kastélynapok projektre : www.kozossegrekapcsolva22.hu/bekuldott-projektek/dani-geza-kastelynapok

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/536,Nagyt%C3%A9t%C3%A9nyi+Kast%C3%A9ly+%2B+Open+History+?type=archive