Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Lehetséges az időutazás élményét ajándékba adni? Megvalósítható, hogy a karácsonyfa alatt egy százhúsz évre visszarepítő meglepetés lapul? Válogasson az Iparművészeti Múzeum szecessziós- és időszaki kiállításaihoz kapcsolódó belépők, kiadványok és ajándéktárgyak között, a hatás garantáltan nem marad el!

Múzeumi belépő, könyvek, katalógusok, játékos kiállításvezető füzet gyermekeknek: mind-mind egy szép ajándékötlet, és az Iparművészeti Múzeum Ráth György-villájában december 23-án, 18 óráig beszerezheti.

Belépők A mi szecessziónk című kiállításraA századforduló időszakának kedvelői igazán méltányolni fogják a szecesszió remekeit bemutató kiállításra szóló ajándék belépőt! A Ráth György-villa A mi szecessziónk című állandó kiállítása az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legjelentősebb darabjait mutatja be. Lenyűgöző formavilág, ragyogó színek, a szépség új fogalma: a szecesszió összművészeti törekvéseit és ebben a szellemben készült tárgyait felvonultató tárlat a francia, az osztrák, a brit és a magyar szecesszió világából ad egy áttekintést.


Könyvek, katalógusok, múzeumpedagógiai kiadványok

„Erdélyi török szőnyegek”

Az Iparművészeti Múzeum magyar és angol nyelven kiadott Erdélyi török szőnyegek című kötete egyrészt feltárja az 1914-es szőnyegkiállítás szervezésének történetét, a kiállításon bemutatott szőnyegek eredetét; másrészt egy páratlan nyomozás eredményeképpen közzéteszi, hogy az 1914-ben Budapesten kiállított szőnyegek jelenleg hol találhatók. A kiadvány hiánypótló, mivel az 1914-es kiállítás kapcsán tervezett nagyszabású illusztrált katalógus sohasem jelent meg, miközben a kiállítás jegyzéke a nemzetközi szőnyegkutatás egyik kiindulópontja. A kötetet mindenkinek ajánljuk, aki a történeti Erdély művészettörténete, valamint a műgyűjtés és muzeológia története iránt és nem utolsósorban a páratlan szépségű szőnyegek iránt érdeklődik.
Ár: 7.900 Ft (8.900 Ft angol)

A szecesszió mesterei az Iparművészeti Múzeumban

Az Iparművészeti Múzeum szecessziós remekeit mutatja be ez az impozáns kiadvány, amely a 2013-as, a múzeum azonos című kiállításához kapcsolódik. A múzeum őrzésében lévő francia, osztrák, brit és magyar szecessziós műtárgyakat bemutató, részletgazdag fotóanyag mellett az alkotásokhoz kapcsolódó történeti, informatív leírások segítik a korszak minél alaposabb megismerését. Az iparművészet minden ágát képviselő darabok mellett a kor képzőművészeti remekei is megjelennek, kapcsolódva Ráth György értékes gyűjteményéhez. A kiadványban – többek között – Zsolnay-kerámiákat, Gallé- és Tiffany-üvegeket, valamint Lalique-ékszereket találunk.
Ár: 3.000 Ft

 

Lechner az alkotó géniusz

Lechner Ödön a magyar építészet egyik legnagyobb és legeredetibb alkotója, akit a századforduló rendkívüli tehetségekben bővelkedő nemzetközi színterén is előkelő hely illet, sokan tekintik őt a nemzeti stílus megteremtőjének, a szecesszió mesterének. Lechner munkássága és rendkívüli életműve elevenedik meg oldalról oldalra ebben a korabeli fotókkal, tervekkel gazdagon illusztrált albumban, amely betekintést enged az építész pályájának fejezeteibe és alkotói nagyságát tükröző életművébe.
Ár: 3.000 Ft (4.900 Ft angol)

Szecesszilla a Ráth-villában


Foglalkoztatófüzet A mi szecessziónk című kiállításhoz


A foglalkoztató füzet főhőse egy Szecesszilla becenevű lány, akinek kedvenc stílusirányzata a szecesszió, és gyermekkora óta különleges szenvedélye a szobák átrendezése. A 10-14 éves korosztálynak készített lakberendezős múzeumpedagógiai kiadvány a Ráth György-villa beli látogatást egészíti ki, de önállóan is hasznosítható. A századforduló bútorai, dekorelemei, műtárgyai és hangulata elevenednek meg közel harminc oldalon át. A kreatív időtöltést egy papírmasé szobabelső, színes matricák és számos, odahaza megvalósítható ötlet is segíti. Lakberendezésre fel!
Ár: 2.000 Ft


Cigánylélek

Az Iparművészeti Múzeum Körforgásban: Romani Design című kiállításához kapcsolódóan nemrég a Ráth György-villában tartották Borzák Tibor legújabb könyvének, a Cigányléleknek a bemutatóját. A kötet képet ad a napjainkban még megfigyelhető, ám egyre inkább eltűnőfélben lévő cigány tradíciókról, vallásról, életvitelről, mindezt helyszíni riportok és a jelent dokumentáló szociofotók, valamint a főbb témákhoz kapcsolódó interjúk (Rostás-Farkas György, Forray R. Katalin, Hofher József) gazdagítják. Nemcsak egy varázslatos világba csöppen bele, aki a könyvet elolvassa, hanem megtudhatja azt is, hogy mihez kell harmatot szedni a mezőn, kiknek nem jósol Sztojka “Kalapos” Zoltán, és milyen hagyományok élnek még a soldvadkerti roma közösségben. A könyv képanyagát Bahget Iskander fotóművész készítette.
Ár: 4.900 Ft

Romani Design ajándéktárgyak


Élettel teli, vibráló színű fülbevalók, a manapság nélkülözhetetlen arcmaszk, neszeszer és számos pompás kiegészítő is vásárolható a Ráth György-villa shopjában a karácsonyi készülődés időszakában. A 2022. január 2-ig látható Körforgásban: Romani Design kiállításhoz kapcsolódóan a tervezőpáros stílusos és eredeti kiegészítőket tervezett, ezek a tárlaton jelenleg is látható öltözékek motívumvilágát tükrözik vissza.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/623,Kar%C3%A1csonyi+aj%C3%A1nd%C3%A9koz%C3%A1saIMM?type=archive