Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Idén is várjuk a 8-12 év közötti gyerekeket a Ráth-villa és a Nagytétényi Kastély nyári táboraiba!
A színek, formák, hangok és a múlt század tárgyai kerülnek előtérbe az egyhetes, napközis foglalkozásokon. 
A Városligeti fasorban tartott táborok központi helyszíne a villa állandó kiállítása, A mi szecessziónk, amelyben játékos-színes-zenés formában megismerkedhetnek a fiatalok a századforduló stílusirányzatával.  

Szín–Hang–Szerelés

Színek, formák, fabulák a Ráth György-villa szecessziós tárlatában! Kortárs és régi mesterek játékos visszatekintése mellett zeneterápiás módszerekkel elevenítjük fel színválasztásukat, előadásmódjukat: mindazt, ami által a színnek, fénynek, árnyéknak, formának értelmet adtak. Vakációzzunk képzeletben hűs erdők mélyén, patakparton, illatos-virágos réteken a francia szecesszió lámpáit szemlélve! Kutassunk áttetsző üvegek között a havasi cincér kékje, a Zsolnay-kerámiák szivárványos, irizáló színei után!

Az alkotói folyamat során kaleidoszkópot, noteszt és szecessziós legyezőt készítünk, parfümösüveget díszítünk, vászontáskát dekorálunk és strasszolunk, egyedi bögrét festünk. Az iparművészeti alkotásokat zeneterápiás módszerekkel fogalmazzuk újra, mélyebb kapcsolatba kerülve színhangszerelésükkel, saját érzéseinkkel, benyomásainkkal.

Találd meg önmagad a színekben, formákban, a műalkotások keltette érzetekben, érzésekben!

Helyszín: Ráth György-villa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
A tábor ideje: 2024. június 24–28., 9.00–16.00
Korosztály: 8–12 év közöttiek
Részvételi díj: 35.000 Ft/fő
Jelentkezés és további információ: Joó Julianna, e-mail küldés, +36-70-902-1064
Jelentkezési határidő: 2024. június 17.
A létszám korlátozott, így a jelentkezés sorrendjében alakul ki a résztvevők névsora.

A kastély színei és fényei

 
Öt nap, négy fő szín és ezek millió árnyalata, szivárvány és hajnalpír, holdvilág és éjsötét, fények és árnyak – ezen a nyáron minden a színekről szól majd a kastélyban. A színekkel játszunk, az árnyékokkal alkotunk, elkóborolt árnyalatok után nyomozunk. Miért sárgák a kastélyok? Miért zöld a fű? Valóban kék a Duna, ahogyan a híres keringő címe állítja? Egy tiszta, fehér fénysugárban valóban benne rejlik az összes szín? Vajon mi lehet a titok színe és mi a játéké?

Lehet hangulata egy színnek, lehet hangja, zenéje a fényeknek és az árnyaknak? Sok-sok izgalmas kérdésre keressük a választ a kastély színes szobáiban, aranyló csillárjai alatt és sötét zugaiban, miközben játszunk és alkotunk. Ha szereted a művészetet, a színeket és formákat, és még az alkotás sincs ellenedre, köztünk a helyed!

Helyszín: 1225 Budapest, Kastélypark u. 9–11.
A tábor ideje: 2024. július 8–15. 9.00-16.00
Korosztály: általános iskolások
Részvételi díj: 33.000 Ft/fő
Jelentkezési határidő: 2024. július 6.
Jelentkezés és bővebb információ: Borsai Dóra, e-mail küldés +36 30 145 0990

 
Nyomozók villája – Helyszínelés a századfordulón - BETELT! 


Milyen lehetett az otthon, a kávéház, a galéria több mint 100 évvel ezelőtt? Ha kedved van egy kis időutazáshoz, a valódi helyszíneléshez, akkor vágjunk bele! Idén sem lesz ez a hét izgalom nélkül, minden napra jut egy galiba, egy rejtély, ami nyomozásért kiált. Különös módon tűnnek el a cselédség tagjai, csak a hátrahagyott nyomok segíthetnek az ifjú nyomozóknak kideríteni, hogy miként és hova? Ha szereted a kihívásokat, szereted a titokzatosságot, és emellett még alkotó kedved is van, akkor ideje csatlakozni kis csapatunkhoz. Bögréket festünk, mozaikkal díszítünk, utazóládát készítünk, és még számtalan alkotási lehetőség vár rád! Ha minden jól alakul, akár egy videókészítésbe is belekóstolhatsz, valamint a detektívtörténetünk mozgóképként is megjelenik.

Helyszín: Ráth György-villa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
A tábor ideje: 2024. július 1–5., 9.00–16.30
Korosztály: 8–12 év közöttiek
Részvételi díj: 35.000 Ft/fő
Jelentkezés és bővebb információ: Péterfy Melinda, e-mail küldés, +36-20-411-3583
Jelentkezési határidő: 2024. június 24.
A létszám korlátozott, így a jelentkezés sorrendjében alakul ki a résztvevők névsora.

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/762,Mesterek+%C3%A9s+nyomoz%C3%B3k