Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

A kiállítás átfogó képet nyújt a kortárs lengyel design világáról. A résztvevő 18 designer és designer-csoport nagy része a harmincas éveiben jár, Lengyelországban végezték tanulmányaikat, sokan közülük nem csupán alkotói, de gyártói és menedzserei is munkáiknak. Koppenhága, Milánó, Párizs és Köln után, a Design Hét Budapest alkalmából a hazai közönség is megismerkedhet a kortárs lengyel design jellegzetességeivel, hiszen a kurátorok, Agnieszka Jacobson-Cielecka és Paweł Grobelny a kiállított tárgyak válogatásakor arra törekedtek, hogy azokon keresztül bemutassák a lengyel design egyediségét, vagyis azon sajátságokat, amelyek alapján megkülönböztethető más nemzetek formakultúrájától.
Agnieszka Jacobson-Cielecka számos kiállítás kurátora, újságíró, a kortárs design szakértője és népszerűsítője, 2008-2010 között a Łódź Design nemzetközi fesztivál művészeti igazgatója. Több hazai és külföldi kulturális intézettel dolgozik együtt, lengyel és nemzetközi design kiállítások kurátora. A formatervezés lelkes népszerűsítője. 2000-2007 között a lengyel Elle Decoration magazin főszerkesztője. A Gdański Képzőművészeti Akadémia festő szakán diplomázott.
Paweł Grobelny formatervező, a Poznani Képzőművészeti Akadémián fejezte be tanulmányait. Számos nemzetközi design pályázat nyertese, többek között a francia Louis Vuitton Moët Hennesy (2005/2006), és a belga Parckdesign (2008) pályázatoknak. Elnyerte a Prodeco "Young Designer" (2006) és "Product Design" (2008) díját, valamint a varsói Zachęta Nemzeti Galéria és a British Council által szervezett "The New Subjectivity in Design" pályázat különdíját. Bútortervező, belsőépítész, közterek tervezője, kiállításszervező.


A kiállítás hivatalos honlapja: www.unpolished.pl
Szervező: Regionális Múzeum - Stalowa Wola, Lengyel Intézet
Együttműködő partner: Adam Mickiewicz Intézet, Iparművészeti Múzeum
A kiállítás a Design Hét Budapest 2011 hivatalos rendezvénye.
www.culture.pl
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/exhibits/view/97,Unpolished+%E2%80%93+kort%C3%A1rs+lengyel+design+?type=archive