Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak a Ráth György-villában

Az óvodás és iskolás csoportok számára meghirdetett foglakozások tematikus jellegűek, a kiállítótérben, illetve a múzeumpedagógiai műhelyben zajlanak. Ide kattintva olvashat foglalkozásainkról.

Múzeumpedagógiai programok a DRESSZKÓD: ART DECO című kiállításban

Foglalkozásainkon olyan időutazásra hívjuk az alsós, a felsős és a középiskolás korosztályt, amely sok játékkal és izgalmas feladatokkal évtizedeken és ruhákon át vezet az egyik legizgalmasabb stílusirányzat, az art deco korszakába.

Születésnapi programok a Ráth György-villában

Múzeumunk a születésnapos gyerekeket is érdekes programokkal várja. A meghívott társaság együtt fedezheti fel a századfordulós villa kincseit, majd próbára teheti a kézügyességét és felköszöntheti az ünnepeltet. A kétórás program első felében a gyerekek a múzeum kiállításával ismerkednek meg, majd kézműves foglalkozás vár a csapatra, amelyet az ünneplés, a torta elfogyasztása és az ajándékozás követ.

Múzeumpedagógiai kiadványok és segédanyagok

Múzeumpedgógiai programjainkhoz kapcsolódó segédanyagaink, kiállítás- és gyerekvezető füzeteink megtekinthetők és letölthetők a Kiadványok és segédanyagok aloldalról.

A traumafeldolgozó szecesszió

539 jelentkezőből 20-an nyertek – köztük az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya – azon a nemzetközi pályázaton, amely támogatja az ukrán háború miatt Európába menekültek új közösségbe való beilleszkedését. A projekt során a nyertes szervezetek akár 5000 eurót is kaphattak kulturális programjuk megvalósítására.

Múzeumpedagógiai Osztályunk vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

 

Az Iparművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztálya a VEKOP-7.3.4-2017-00006 azonosító számú projektje a Széchényi 2020 program, a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért című felhívás keretében 25 000 000 forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

   

Rólunk

Múzeumpedagógiai jegy: 800 Ft/gyermek
Kézműves foglalkozás: 1300 Ft/gyermek
Pedagógusoknak a részvétel ingyenes.
Csoportok bejelentkezése: e-mail küldés

Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt 2017. szeptember 4-től zárva tart.
Felújítási munkálatok miatt a Nagytétényi Kastély 2018. január 15-től zárva tart.

 

Programjaink

Programjainkról itt olvashat részletesen.

     

 

Utoljára módosítva 2024. május 27. 12:54:38
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/